På en ny ställplats för oss

2021-08-18

Det var en blåsig och regnig natt och husbilen gungade till ibland. Men på morognen så var det inget regn men väldigt blåsigt. Börjar att kännas lite svalt nu, endast 16 plus på morgonen och kändes kallare eftersom det blåste och det var ingen sol.

I går kväll hade vi bestämt oss var vi skulle köra i dag. Men så blev det inte. Vi ändrade oss för det kändes inte helt rätt. I stället så vände vi nosen söderut och körde några mil. Det var inte så mycket trafik men det var ett vägarbete där det gick lite långsamt men det varade inte så länge. Endast några minuter. Sedan så rullade vi vidare genom den underbara skånska augistinaturen.

Vi kom sedan fram till Ystad och körde till en ställplats för husbilar i hamnen som vi inte har varit på tidigare.

Här har vi parkerat med utsikt ner mot hamnen. När vi kom hit så fanns det massor med tyska husbilar som hade parkerat lite här och där på gratisplatser. Tror dom väntade på en färja för efter några timmar så var dom borta.

Jag kopplade upp mig på appen Easy Park och betalde för vår parkering. Något stämde inte men det får jag rätta till under kvällen. Varför ska det vara så krångligt?? Varför kan dom inte göra det enkelt!! Då för oss som inte alltid fattar vad dom menar!! Steg för steg är ju bra. Men tyvärr så finns det inte! Dom hoppar över en del och det är det som ställer till det för oss som inte är så där dj-vligt duktiga. Blir så trött på alla dessa förbannade appar. Varför kan jag inte få betala med mitt kort? Och det med sms betalning är ju så krångligt. Så ska man stå där i ur och skur eller bländande sol och slå in en massa siffror? Hur lätt är det när man inte ser ett dugg på skärmen. Är det ingen som har tänkt på det eller är det bara så kallat genier som har kommit på detta. Då tycker jag att ni ska komma ut i verkligenheten. Men vem f-n bryr sig om vad jag skriver här!

Och vilka vattenpölar det var här!

Zacko och jag tog en nästan lång promenad på eftermiddagen här i närområdet. Det blåste jättemycket men regnade inte men det var lite kallt tyckte jag.

Finns ett gatukök en bit bort och dom har mycket olika mat att välja mellan.

Så här såg det ut på andra sidan järnvägen. Tyckte det var så fint med alla rosorna.

Vi fortsatte ner mot hamnen och där blåste det ännu värre.

Nu så kom det mysiga lilla turisttåget förbi och det var inte så många som ”reste” med det idag. Var väl lite för kallt och blåsigt för att åka med det.

Sedan så gick vi förbi Lisas och det var verkligen något att kolla på. https://www.lisas-skafferi.se/.

Något suddig bild för fotografen var jättehungrig (inte jag).

När vi hade tittat på denna underbart fina hemsida så bestämde vi oss för att hämta varsin räkmacka därifrån. Hasse tog en promenad dit och köpte varsin sådan till oss. Detta blev så klart vår middag ikväll och det smakade så supergott och mätta blev vi. Zacko fick så klart smaka lite av räkorna också och det gillade han jättemycket.

I morgon är en ny dag och vi har absolut ingen planerat. Det får bli vad det blir.

6 reaktioner till “På en ny ställplats för oss”

 1. Jag förstår din frustration med dessa olika appar och betalningssystem.Känner likadant och längtar tillbaka då det kom någon trevlig människa och tog emot betalningen. Då kunde man få lite information om affärer,restauranger och sevärdigheter.
  Vi brukade oftast stå borta vid reningsverket tidigare och gå den fina stigen in mot hamnen med hundarna. Men har ingen aning om hur det är där nu. De har hundbad där också och det var hundvänligt tyckte vi. Nära till affär på andra sidan gatan. Netto var det då men kanske är det någon annan affär nu.

  Ha det så bra!!!!

  1. Ibland känns det inte som utveckling utan närmre som avveckling.
   Vid reningsverket får man numera betala 100:-/dygn och får bara stå där i 24 timmar. Ingen avgift 1/4 till 15/9.Var många som stod där i flera månader.
   Annars är det sig likt. Netto har nog blivit Coop.

Kommentarer inaktiverade.