Ny manöverpanel

2021-08-16

Regnade mycket i natt när jag gick och la mig strax efter tolv. Och det åskade rätt så rejält också. Men Hasse och Zacko sov så gott och jag somnade själv rätt så fort. Vaknade vid 3 tiden för då så ville Zacko gå upp och dricka lite. Sedan kunde jag inte somna om utan låg vaken i ett par timmar innan jag somnade om. När jag vaknade på morgonen så var jag rätt så trött men så klart gick jag ut med Zacko på vår vanliga morgonpromenad.

Efter diverse morgon ritualer så var vi på väg redan efter strax efter 10. Vi körde då till https://www.alde.se/ strax utanför Kristianstad. Där hade dom gjort i ordning en väldigt fin ställplats med el för besökande husbilar.

Jag gick in till servicedisken och hur manöverpanelen till Alde 3010 såg ut och att den fungerade rätt så dåligt. Killen funderade och så sa han att efter klockan ett så kunde dom hjälpa oss med det. Jättebra tyckte jag. Det var ingen idé att köra någonannanstans så vi väntade på ställplatsen.

Vid två kom teknikern och körde in husbilen i verkstaden och vi gick in i deras trevliga väntrum och dit fick Zacko också följa med. Fanns vattenskål till hund och Zacko var så klart där och drack. Han gillar alltid bjudvatten.

Efter ca 30 minuter så var det hela klart. Vi gick ut till husbilen och fick en noggran genomgång av hur den fungerade. Fick även instruktionsbok och ett blad med funktionerna. Verkar inte så komplicerat.

Vi körde sedan till Bromölla och ställplatsen vid Skåneporten. Funderade på vad vi ska göra och köra dom närmsta dagarna. Har väl lite planer, får se vad det blir.

I kväll åt vi rotmos med köttkorv och det smakade väldigt bra i dag.

3 reaktioner till “Ny manöverpanel”

 1. Aha, vi kör ju inte i Sverige sedan två år men tänker oss uppåt till hösten nästa år då passen ska förnyas. Bra att veta om nya ställplatser då. Vi tänker inte köra runt speciellt utan mer hålla oss i Skåne och säkert blir det ett besök på Svedala chark 🙂

 2. Nya manicker kan vara komplicerade för det är alltid någon som kommit på att det ska vara några extra finesser som man egentligen inte har ett dugg nytta av. Men det var ju bra att er nya manöverpanel var enkel att förstå sig på.
  Visste inte att det fanns en ställplats vid Skåneporten men har inte tittat på listan på länge.

  Ha det så bra !!!

  1. Finns en del nytt som vi inte behöver så dom symbolerna trycker jag inte på.
   Det är den vid Bromölla.

Kommentarer inaktiverade.