Fick gjort en del i dag

2021-08-12

Mulen morgon, svag vind och 17 – 20 plus.

Det är vackert här ner mot ån. Men ån syns just inte så mycket på denna bilden.

En del av museet, byggnaden är vacker tycker jag. Välbevarat.

Kom förbi tvättstugan på min morgonpromenad och passade på att gå ner för den hemska källartrappan för att boka en tvättid. Fanns en lämplig tid 10.30 på lördagen och den bokade jag. Zacko sprang helt obehindrat ner och upp för trapporna vilket inte jag gjorde. Jag höll mig krampaktigt i ledstängerna på bägge sidor. Så jobbigt. Både ner och upp.

I dag så tog Hasse fram en stege från garaget och satte in mellan sofforna i husbilen. Han öppnade takluckan och så klättrade han upp på stegen som jag höll i för säkerhetsskull. Räckte upp det som han behövde för att göra ren solcellspanelen och tog emot det när han var klar. Smutsig var den. Och med en gång så ökade laddningen av el till husbilen. Så bra. Bör göras ren minst en gång i månaden vilket vi tyvärr slarvar med. Måste bättra oss på det.

Paketet som vi väntade på kom på förmiddagen levererat av Postnord. Då fick jag ett sms. Jag tog min säckkärra och gick till lägenheten för att hämta det. Inte bära i onödan. Allt stämde så nu har Zacko burkmat och hundgodis för ett bra tag framöver.

På eftermiddagen blev det en del sol och varmare, började blåsa lite och det kändes skönt.

Tog Zacko med mig och gick till lägenheten för lite pudelvård. Det gick inte alls bra. Han var så ostadig på benen och höll på att ramla omkull eller trampa utanför bordet flertal gånger. Fick klippt bort en del päls som hade tovat sig och borstade honom. Att klippa hans klor var helt omöjligt liksom att raka nos och tassar. Får fortsätta med detta i morgon och då får Hasse hjälpa till. Då kommer det nog att gå bra. Behöver hjälp med att hålla honom på plats eftersom han är så ostadig. Vill ju inte att han ska ramla ner ifrån klippbordet.

I kväll åt vi köttbullar med makaroner, riven parmesan och ketschup. Gott som vanligt.

Vi blir kvar här i morgon hade vi tänkt och kanske till lördag!

Eller hur!

2 reaktioner till “Fick gjort en del i dag”

  1. Inte lätt med äldre hundar och vår Kuma vill ju inte gärna stå still länge. Men som tur är får han stå på gräset när vi borstar honom.
    Jobbigt med trappor kan jag hålla med om och jag börjar få grepp om hur jag ska ta mig i och ur poolen. Inte lätt med stegarna men med lite mer styrka i foten går det bättre och bättre.

    Ha det så bra !!!

    1. Det är lite mer jobb med våra gamlingar men jag tror att vi tar det så gärna så länge dom mår bra.
      Roligt att läsa att du gör dagliga framsteg med din dåliga fot.

Kommentarer inaktiverade.