Dags för inköp i dag

2021-08-11

Sol, moln och regn (på förmiddagen), svag vind 16 – 20 plus. Kom en liten kort skur med milt sommarregn när Zacko och jag var ute på vår morgonrunda i parken.

Under förmiddagen så kom det en väldigt kraftig regnskur och då var det skönt att inte vi behövde gå ut. Hade blivit genomblöta väldigt fort.

Det var dags för att handla en del i dag. Hade en rätt så lång inköpslista som det lätt blir efter några dagar. Tog det lugnt till på eftermiddagen då vi vid halvfyra packade ihop och körde till Skene och MM. Var inte mycket bilar på parkeringen och inte så mycket folk i affären heller.

Stod vid fiskdisken och tittade på deras läckra räkmackor på tekaka som jag vet är jättegoda. Tjejen bakom disken visade mig inget intresse alls vilket innebar att jag gick därifrån. Står jag där så anser jag att personalen ska fråga mig om dom kan hjälpa mig med något. Jag kan inte ta något ifrån disken utan deras hjälp. Dålig service gillar jag inte och tyvärr är det inte första gången i denna fiskdisk. Som för övrigt har ett mycket bra sortiment på både färsk fisk och andra produkter. Undrar vad tjejen sysslade med som var viktigare än att betjäna en kund??

Det tog sedan en bra stund att går runt i affären för att plocka ihop allt som stod på min lista. Trots att jag hittar bra här nu igen efter dom har flyttat runt en del varor.

Körde kundvagnen till husbilen och Hasse lyfte in dom tunga kassarna och sedan så körde jag tillbaka kundvagnen dit där den skulle lämnas.

Hasse hade packat upp när jag kom tillbaka. Jag satte in kylvarorna i kylskåpet men det andra fick vara. Vi körde sedan till Rydal och parkerade på vår ”vanliga” plats. Och vad det var tyst här.

Tog ut Zacko på en liten sväng och det gillade han. Sedan la jag resten av inköpen på plats.

Blir kvar här ett tag i morgon, tänker frisera Zacko (även Hasse) och det gör jag bäst i lägenheten. Vi väntar ju även på ett paket med hundmat som Postnord ska leverera utanför dörren till lägenheten i morgon. Ska även boka en tvättstugetid.

I kväll blev det pyttipanna med stekt ägg, rödbetor och som vanligt till mig HP sås som jag verkligen gillar. Smakade jättegott.

”Tills Döden Skiljer Oss åt” av Ingrid Elfsberg var liksom dom andra böckerna om polisen Erika mycket bra och spännande. Denna bok utspelar sig i Göteborg och med bra miljöskildring. Bra personporträtt med mycket klädbeskrivningar som gör att man liksom ser personerna framför ”sitt inre öga”. Rätt så mycket våld och misshandel av olika personer. Mycket blod och andra obehagligheter. Slutet otroligt spännande. Sedan var det lite romantik som avslutning vilket jag gillade.

Dessa böcker har jag inte läst i den ordning som dom har utkommit men det har gått bra ändå. Men jag vill helst läsa en serie i rätt ordning.

Baksidestext:

Erika står utanför Annas dörr en vecka tidigare än de bestämt. Hon berättar inte varför hon hals över huvud flytt från Stockholm. Lämnat sin man Göran och sin älskade hund Boss på nyårsafton, med bara en väska i handen. Anna tar henne till sjukhuset med spräckta revbenen, ett brutet finger och en blåslagen kropp.
Ett jobb vid polisen i Göteborg är en tillfällig lösning, men Erika måste komma bort från hemmet. Hennes anmälningar mot Göran om misshandel har flera gånger försvunnit. En polis slår inte sin fru, och absolut inte om hon också är polis.
Det dröjer inte länge innan Göran kommer till Göteborg för att hälsa på sina gamla kollegor, och lyckas skapa misstro mot Erika på hennes nya arbetsplats. Men Erika har bestämt sig, han ska inte vinna, även om han håller hennes Boss som gisslan.

2 reaktioner till “Dags för inköp i dag”

 1. Tror fiskflickan var upptagen med mobilen som många unga verkar vara idag. kanske tog hon en selfie med en kolja eller torsk 🙂
  JR blir alltid irriterad när affärer ändrar om och som tur är så verkar vår Super-U inte så benägen att göra förändringar.
  Snart dags för mig att öppna salongen för JR börjar bli lite rufsig.

  Ha det så bra !!!!

  1. Så var det kanske. Den selfiesen skulle vara roligt att titta på!!
   Det har inte denna ICA-butik gjort på många år men nu så är det tydligen en ny som ska lägga sig i det som har varit bra och göra det sämre.

Kommentarer inaktiverade.