Guld i dag i laghästhoppning

2021-08-07

Hyfsat bra sommarväder i dag också. Lite småmolnigt, småblåsigt och 18 – 22 plusgrader.

I morse så väckte Zacko mig strax innan halvåtta och ville gå ner. Jag lyfte ner honom och han gick fram till sin vattenskål och drack en del. Han var tydligen väldigt törstig. Jag bestämde mig för att ta ut honom på en promenad trots att det var i mitt tycke alldeles för tidigt. Gick en sväng i parken samt runt Hemköp. Inte mycket folk ute så här tidigt en lördagsmorgon. Gick faktiskt och la mig och Zacko en stund när vi kom hem. Inte ofta jag gör det men tyckte det kändes skönt att göra det i dag. Och eftersom jag gör precis som jag vill så blev det så idag.

På förmiddagen så gick Hasse en promenad till Hemköp för att i första hand köpa Gevalia kaffe som det var extrapris på. Första gången på länge som han har gått och handlat. Det gick bra men han var rätt så trött när han kom hem igen. Det är en tuff uppförsbacke genom parken upp till affären. Är man frisk och pigg så är den en baggis men för Hasse som går med kryckor är det väldigt jobbigt. (Jag tycker också den är jobbig). Han köpte även en liten burk med räksallad vilket avgjorde vad vi åt till middag ikväll.

Dagen stora glädjeämne blev så klart hästhoppningen. Detta fantastiska lag jobbade sig till en guldmedalj. Första gången på 97 år som Sverige tar en guldmedalj i laghoppning. Ett så jättestort grattis till denna otroligt fina insats. Omhoppningen om medaljerna var superspännande, vi satt och lyssnade och kunde inte göra något annat.

Dessutom att lyssna på Christian Olsson och Maria Gretzer är bara så vansinnigt roligt. Dom tillsammans är nog bland det bästa man kan lyssna på till när det gäller sport och då i synnerhet hästsport. Christians entusiasm tillsammans med Marias gedigna kunskaper bjuder verkligen på en underbar mix. Att sedan Maria är så otrolig medryckande är svårt att motstå. Tack till er båda för underbara och medryckande sändningar från hästsidan.

Händer i så mycket här nu. Lite trafik att titta på ibland. Kom några husbilar hit under dagen. Några stod här några timmar innan dom körde vidare. På kvällen var dom 4 platserna upptagna och det stod någon på parkeringsplatsen också.

Nu har jag läst ”Damerna som packade bilen och lämna allt” av Judy Leigh och det var en bok som jag gillade. Lättsam, rolig, spännande med ett härligt persongalleri och dråpliga händelser. En del klädbeskrivningar som var roande och en det mat som mest var veganmat och det var inte roande alls. Även annan mat och en massa vin som var mer roande. Det smyger sig in en del romantik också. Kanske inga gapskratt men en hel del leende. Skulle gärna läsa en fortsättning av denna bok för jag vill ha reda på hur det egentligen gick sedan! Blev det fortsättning på dom inledande romanserna undrar jag?

Baksidestext:

Det finns alltid tid för äventyr
Allt den 55-åriga och frånskilda Georgie Jones vill är att hålla ihop familjen. Men med en dotter som växer upp alltför fort, en syster som är gift med en man hon avskyr och en åldrande moster som blir allt mer egensinnig är det lättare sagt än gjort.
När det visar sig att systern Bonnies man är inblandad i skumma affärer som dessutom sätter systrarnas liv i fara ser Georgie sin chans. Tillsammans med dottern och mostern packar hon in Bonnie i bilen och lämnar Liverpool för att gömma sig i en liten semesterort vid havet. God mat, drinkar och familjegemenskap – vad kan möjligtvis gå fel?
Damerna som packade bilen och lämnade allt är en charmig, dråplig och livsbejakande berättelse om att leva livet till fullo, oavsett ålder, av författaren till. Damen som köpte en buss och bara drog.

I kväll så blev det stekt korv med hetsad pulvermos, räksallad, senap och ketschup. Det var den för dagen inköpta räksalladen som bestämde kvällen meny. Smakade hur gott som helst. Och dessutom väldigt lättlagat.

Tror vi blir kvar här en dag till!

3 reaktioner till “Guld i dag i laghästhoppning”

 1. Hade korv på menyn igår här också. Tjock korv från Lidl så gott. Blev två kvar till dagens lunch.
  Den boken är mer i min smak och något jag tänker skaffa.
  Ikväll blir det paj för oss.
  Känner mig nöjd med premiärdoppet.

  Ha det så bra!!

  1. Korv är gott.
   Det var en trevlig läsning.
   Paj gillar jag.
   Nu ska jag titta på ditt premiärdopp!

Kommentarer inaktiverade.