Favoritplats

2021-08-04

I morse väckte mig Zacko redan vid 7 tiden. Lyfte ner honom och han gick fram till dörren och ställde sig. Han tittade upp på sitt koppel och tittade på sedan på mig. Helt klart en signal till att han behövde gå ut. Tog på mig lite kläder, satte på honom kopplet och så gick vi ut. Han hade bråttom till gräsmattan en bit bort och visst hade han en del behov att utföra. När det var avklarat så gick vi hem igen och då ville han upp till sängen och det ville jag också. Vi somnade om och sov till nästan halvnio. Då gick vi upp igen och gav oss iväg på en liten morgonpromenad.

Vid vägrenen växer dessa blå blommer och jag har ingen aning om vad det är för något.

Gick en bit här också och det var så lungt och skönt.

Vid 11 tiden så var vi klara att köra härifrån. Började med att köra bort till ställplatsen för vi hade en del sopor att slänga. På parkeringen fanns det bara mindre papperkorgar och i dom så kunde man inte slänga större soppåsar.

Sedan så blev det E4 söderut längs med Vättern. Detta är en så vacker väg att resa på. I dag så låg Vättern nästan spegelblank med enbart små krusningar på ytan. Vilken underbar utsikt över sjön det är här. Min underbara chaufför kunde inte njuta av utsikten för han var tvungen att hålla koll på den livliga trafiken men jag njöt av den. Utsikten alltså.

När vi kom till Ulricehamn så körde vi av och fortsatte till en av ställplatserna där. Kom fram till den vid badhuset och där såg det väldigt rörigt ut. Dom 6 platserna för husbilar var upptagna och sedan så stod det flertal husbilar parkerade på många andra platser där. Utanför en husbil som stod på parkeringensplatsen så såg det ut som på en campingplats. Bord och stolar samt en torkställning för kläder hade dom ställt ut. Vissa har mycket svårt att läsa innantill på den informationstavla som finns vid infarten.

Vi fortsatte till Lekstaden och den ställplats för husbilar som finns där. Vi parkerade på en ytterplats och kände oss väldigt nöjda med det.

Lite senare så kom det en husbil och parkerade en bit ifrån oss. Dom monterade upp en liten hundhage och släppte ner en liten svart pomeranian där. Den lilla vovven gladde oss mycket under eftermiddagen. Den hade en del leksaker i sin hage och busade runt med dom. Han var bara så rolig att titta på. En liten duracellvovve med batteri på hög nivå. Hoppas han sover bra på natten för annars blir hans ägare helt slutkörda. Lilla vovven är 11 veckor gammal och så otroligt söt och charmig. Det är en renrasig pomerian.

Ett par bilder tagna ifrån mitt fönster på denna otroligt söta lilla vovve. Nästan lika söt som Zacko när han var valp. Men Zacko är också så fin och söt när han är en gammal pudel.

Vädret i dag har varit helt underbart med massor av sol och temperatur mellan 18 till 24 plus på ett ungefär. En helt underbar sommardag.

Men på kvällen så mulnade det till och det kom en kort regnskur precis när jag och Zacko skulle gå ut. Jag backade och väntade en stund. Efter ca 10 minuter så hade regnet upphört och då gick vi på en promenad.

Till middag ikväll så blev det en god gryta med fläskfilé med torkade kantareller i en ljuvligt god gräddsås och kokt potatis.

Tror att vi i morgon kör till Rydal för att kolla om någon möjligen har lagt något brev i vårt postfack.

2 reaktioner till “Favoritplats”

  1. Typiskt svenskt väder har ni ju haft med andra ord. Skönt att regnet hade ett slut vilket inte hör till vanligheterna.
    Konstigt att en del inte fattar hur man ska uppföra sig på en ställplats. De förstör ju för andra och nästa år kanske ställplatsen är stängd.

    Ha det så bra !!!

    1. Vädret kan vi ju inte göra något åt.
      Det är väldigt tråkigt när folk ”campar” på en parkeringsplats.

Kommentarer inaktiverade.