Svårt att bestämma oss i dag

2021-08-01

Nu är det vad jag kallar för normal svensk sommar när det är i mitt tycke rikgtigt bra. Växlande molnighet med mestadels sol, svag vind och 18 – 20 plus.

Alla 8 platserna var upptagna i dag på morgonen.

Gick en liten sväng med Zacko på morgonen som vanligt. Han var lite stel i dag tyckte jag så vi tog det väldigt lugnt. Även jag kände mig rätt så stel och orörlig i dag. Skiftar dag från dag och ibland timme från timme. Det lättade efter en stund hos Zacko och i synnerhet när vi vände och gick hemåt.

Vi visste inte vad vi ville idag så vi började med att göra ingenting under tiden som vi funderade och snackade. Stanna eller köra vidare var frågan?

Tiden gick som tiden alltid gör och vid 2 tiden hade vi kommit fram till ett resultat. Vi kör vidare. Kollade på hur vi hade kört förra året och beslöt oss för att göra samma tur nu.

Packade ihop och några minuter senare körde vi iväg genom en söndagslugnt Köping.

Nu blev det lite motorväg och några mindre vägar genom ett så underbart sommarfagert Sverige. Vackrast var det när vi körde genom Hjälmarsund med sjön på bägge sidor. Så otroligt fint. Skulle stannat på en parkeringsficka för att fota lite men så blev det inte.

Vi kom fram till Vingåker som var vårt mål i dag. Körde till ställplatsen och där fanns det 2 husbilar parkerade. Den ytterplats som vi villa ha var ledig så Hasse backa in dit. Här känner vi oss lite som hemma efter att ha varit här en hel del gånger.

Platsen är gratis och dessutom så finns det el utan kostnad. Inte för att vi behöver det men finns det så använder vi det så klart.

Ingen vidare fin utsik men så kan det också vara ibland och det visste vi ju om. Gräsmattan utanför ser torrt ut och lite höstlik med gulbruna nerfallna löv. Är ju ett resultat av den långa heta och torra sommaren.

Zacko och jag tog en promenad runt badhuset och allt såg ut som vanligt.

Ställplatsen ifrån andra hållet.

I kväll åt vi färdiglagade köttbullar med pulvermos och rårröd lingonsylt. Så klart gjorde jag en liten sirapgrotta i min potatismos. Är något som hänger kvar ifrån min barndom. Tänk så envisa vissa minnen kan vara. För övrigt så hetsar jag pulvermosen med mjölk, smör och en del kryddor så det gör att den smakar bättre.

Eftersom vi kom fram rätt så sent hit i dag så tror jag att vi stannar kvar här minst en natt till.

4 reaktioner till “Svårt att bestämma oss i dag”

  1. Ni fick en fin tur idag med vacker natur och uppehållsväder.
    Pulvermos är underskattat och jag gör som du kryddar ordentligt och har i både mjölk och smör. Brukar bli väldans gott. Här nere kör vi mest med duchesspotatis som är små potatismosbakelser. Fast det vet du nog redan.

    Ha det så bra!!!!

    1. Duchesspotatis är verkligen en delikatess tycker jag. Men ska man inte värma dom i en ugn.

Kommentarer inaktiverade.