Här trivs vi

2021-07-22

Blev en trevlig liten promenad i morse längs med en bit av Västerdalälven. Det var 18 plus och inte ett moln, ingen vind och det var en väldigt skön sommarmorgon.

Älven låg spegelblank denna underbara morgon.

Här kan man utöva yxkastning om känner för det och har en yxa till hands.

Här låg det också en fin liten båt.

Vi körde sedan ifrån Malung och tog väg 45 norrut.

Tog en paus vid rastplats Johannisholm för lite skitjobb. Det var dags för det igen. Där träffade vi ett trevligt svensk par som hade en båt på släp. Vi pratade en kort stund och det var trevlig. Så klart höll vi stort avstånd vilket alla förnuftiga människor gör nu för tiden. Även om man är vaccinerad.

Några mil söder om Mora så svängde vi av mot Gesunda. Det var en av alla orter som vi nästan kom att passera på denna vackra väg som delvis gick längs med Siljan.

Vägen var kurvig och hastigheten var låg här. Genom byarna var det 40 och som mest var det 80 och det var det inte ofta. Men jag hann se en hel del av dom mycket vackra omgivningarna. Vi körde på en mycket vacker väg genom Dalarna. Husen var faluröda med vita knutar (dom flesta i alla fall). När man sedan fick utsikt över Siljan så var det bara så vackert. Ögonfröjd kan man kalla det.

Vi kom fram till Sijansnäs och där hade vi tänkt att stanna. Det var så fint här. Kändes lite trångt tyckte vi för att parkera mellan husbilarna som stod här.

Så vi fortsatte till Leksand och till den parkering som vi har stått på några gånger. Detta är en av våra favoritplatser när vi är i Dalarna.

Det kom lite senare en husbil och parkerade bredvid oss men det får man räkna med när man står på en parkeringsplats,

I morgon så kanske står vi kvar eller fortsätter norrut några mil

3 reaktioner till “Här trivs vi”

  1. Nu är ni i min pappas hemtrakter. Vår släkt kommer från Färnäs som ligger nära Nusnäs där man tillverkar dalahästarna. Vår släkt heter Färner och det är alltså på pappas sida. I Leksand var jag nästan varje år på midsommarafton som liten. Vi varvade med Rättvik och Siljansnäs.
    Kommer ihåg att det är mycket bromsar vid Siljan och det är inte så mysigt.

    Ha det så bra!!!!

    1. Då känner du väl till trakterna som vi nu är i . Några otäcka bromsar har vi inte träffat på.

Kommentarer inaktiverade.