Kom till Dalarna i dag

2021-07-21

Vaknade till ytterliggare en solig morgon men det var endast 15 plusgrader. Hade sovit så gott i natt när det hade varit svalare. Men det blev snabbt varmare efterhand som solen steg uppåt på den superblå himlen.

Zacko och jag gick bort till vägen men där ville vi absolut inte gå. Fanns varken trottoar eller en liten vägren att gå på.

Vi gick tillbaka och tog en promenad inne på hembyggdsområdet. Det gillade Zacko för det fanns mycket att nosa på där.

Jag gick runt och och fotade dom olika byggnaderna där och läste på skyltarna som stod utanför. Väldigt intressant tyckte jag. Men nu har det blivit väldigt mycket kultur så det räcker för ett tag.

Som vanligt tog vi det lugnt och strax innan halv 2 så tyckte vi det var dags att köra vidare. Vi körde då igenom den lilla orten Gräsmark och där fanns en pizzeria och en ICA butik. Kanske fanns det något mer där men det missade jag.

Vi körde nu norrut och vägen var smal och kurvig och jag gillade inte alls att åka här. Vi kom fram till Torsby och här var det mycket trafik. Det var ett stort köpcenter här och det var bilar och trafik överallt och mycket rörigt. Men vi tog oss vidare och fortsatte på E16/E45 mot Malung.

När klockan var 3 så lämnade vi Värmland och kom in i Dalarna. Ingen större skillnad. Fortfarande mycket skog med lite vattendrag ibland.

Vi kom sedan fram till Malung och letade oss fram till en ICA butik. Det var väldigt trångt på deras parkering så vi körde en bit bort och parkerade längs med gatan där det fanns lediga parkeringsplatser. Blev en liten bit för mig att gå så nu blev det bara det mest nödvändiga att handla. Var inte läge att köra en kundvagn dit där vi hade parkerat.

Här har vi parkerat för att äta och sova.

Ikväll så gjorde jag tunnbrödsrulader med kantarellstuvning och det smakade jättegott.

I morgon har vi tänkt fortsätta till en favoritplats i Dalarna.

4 reaktioner till “Kom till Dalarna i dag”

  1. Min syster bor i Vansbro men vi har ingen kntakt alls. fråga mig inte varför det blir så ibland.
    Vädret ska ju bli fint i Sverige så ni kommer nog ha en fin tur.

    Ha det så bra !!!!

  2. Vi har hittills haft ett härligt sommarväder, varmt och soligt.
    Vilken otur sonen har med vädret.

  3. Hoppas ni har tur med vädret, naturen visar sig ju vackrast då. Vår son med familj är i Åre, regn och blåst❣️

Kommentarer inaktiverade.