En bra dag

2021-07-23

Natten var sval och ute neremot 13 plusgrader och inne omkring 16-17 plus och det tycker vi är en bra temperatur att sova i. Så vi sov så gott i natt.

Morgonen var mulen men inte så länge. Molnen försvann och så blev det åter en varm och solig dag. Men det var inte så varmt som igår och dessutom så var det en svag vind som så skönt svalkade oss. Temperaturen låg på 20 – 23 plus och det var behagligt.

Här började vår promenad i dag.

Vi kom fram till Hembyggdsområdet där det finns en del fint bevarade gamla byggnader.

Kyrkan ser så fin ut.

Zacko och jag gick på en trevlig morgonpromenad i dag. När Zacko ville vända för att gå hem och jag gjorde dom han ville så fick han ett litet pudelfnatt. Han for runt och hoppade och skuttade som han var en valp. En kille (i min ålder född -47) stannade då för att prata en stund med Zacko och mig. Han hade hund själv och därmed lite hundgodis i en byxficka. Det bjöd han Zacko på och vad han blev glad. Vi pratade en stund om lite av varje och det var trevligt.

Det kom hit en personbil på förmiddagen och parkerade bredvid oss. Ut klev en glad yngling som jag tror har fyllt 70 för några år sedan. Vi har känt denne man och hans trevliga hustru i många år och nu bor dom i en lägenhet i Leksand och trivs bra med det. Det blev en trevlig pratstund om husbilsliv, resor och ställplatser. Så kul att du kom förbi för en pratstund. Var också roligt att du kom förbi på cykel på kvällen och då pratade vi lite mer.

Det var stor omsättning på husbilar här under dagen. Många stod bara några timmar här innan dom fortsatte. På vår vänstra sida kom det tre husbilar som bara stod ett par timmar och alla körde iväg. På vår högra sida var det likadant ända tills på kvällen då det backade in en husbil som stannade kvar. Vad jag ogillar när det blir en dörr mot dörr och det blev det nu. Men det var rätt så många meter mellan men ändå. Dom plockade ut stolar och ett bord samt en hundgård där dom släppte ut sin lilla hund. Zacko hade gått upp i sängen och lagt sig så han brydde sig inte och det var ju bra.

Under dagen var det många människor som promenerade förbi här. En del hade med sig picknick och satte sig på dom stora gräsmattorna för att äta sin medhavda fika/mat.

Det blev makaroner i dag igen men nu blev det med falukorv. Smakade bra med riven parmesan och ketschup.

I morgon så fortsätter vi åt något håll dit näsan pekar.

2 reaktioner till “En bra dag”

  1. Falukorv i Dalarna passar väl alldeles utmärkt.
    En del tänker sig inte alls för när de parkerar husbilen. Vi har ofta fått gå ut och sagt till att vi har stora hundar som troligtvis vill vara ute en stund de också. Ibland har jag snabb som en vessla tagit ut minst en av våra hundar och fäst vid hjulhuset som vi brukar och sedan kopplat en till för att fästa där. Gissa om det hjälper mot icke tänkande människor.

    Ha det så bra !!!!

    1. Visst passade det bra.
      Bra knep med när man som ni har stora hundar.

Kommentarer inaktiverade.