Mot nya mål

2021-07-20

17 plus på morgonen, lite molnigt och svag vind,

Här gick vi i morse men Zacko gillade inte att gå här. Alltså vände vi om och jag följde efter Zacko dit han vill gå. Enklare än att dra med sig en ovillig hund.

Och här var det ännu värre tyckte Zacko. Inte ville han bada eller ens våta ner sina tassar.

Vid 1 tiden så gav vi oss iväg för att köra till Gassolfyllarna i Karlstad. Låg en bit utanför stan. När vi kom dit så fick Hasse den hjälp av personalen som han behövde och det var verkligen bra service. Det uppskattade vi.

Fortsatte sedan ut till E 45 och norrut. Körde några mil och när vi kom fram till Rottneros så svängde vi vänster och kom ut på en lite mindre väg som hade mittlinje. Men den var tidvis väldigt kurvig vilket jag inte gillar. Men nu var vi här så det var bara att hålla fokus och inte börja bli åksjuk. Det gick bra.

Landskapet som vi körde genom var väldigt vackert. En hel del skog av blandat sort. Sedan så kom sjön Fryken och det blev ännu vackrare. Nu var det mycket ögonfröjd.

Vi kom sedan fram till Gräsmark som var vårt mål idag. Har aldrig hört talas om denna plats och hade ingen aning om att det fanns en ort i Värmland som hette så. Hittade den på husbilsklubbens ställplatskarta och tyckte att vi skulle köra dit på vägen norrut.

Så här såg det utanför vår dörr när vi hade parkerat.

Vi parkerade på den rätt så stora platsen och tyckte det var helt ok.

Vädret var nu lite molnigt men med en en del sol och det var varmt, 22 – 25 plusgrader.

Kaféet i bygdegården hade öppet och dom hade en del besökare där under eftermiddagen. Dom stängde klockan 5 och sedan var det väldigt lugnt och tyst här.

Senare på kvällen så kom det hit 2 husbilar till och den ene kopplade upp sig på el vilket inte den andra gjorde. Vi står också här utan el. Att parkera här kostar 100:- och är väl rätt så ok för den service som finns här. Toa, dusch, tvättmaskin och latrintömning. El kostar 50:- och det tycker jag är alldeles för mycket nu när det är sommar.

I kväll så åt vi schnitzel (från frysen) med råsteka potatisklyftor och det smakade jättegott.

I morgon så fortsätter vi norrut i några mil. Har en liten plan och får se hur långt den håller.

2 reaktioner till “Mot nya mål”

 1. Värmland är vackert på sommaren och ni hamnade ju på en väldigt fin ställplats.
  Vi har också gjort så med våra hundar då de blivit till åren att de fått välja väg och längd på promenaderna.
  Här är det inte tal om promenader när asfalten blir så het. Inte ens på kvällarna då det inte alls är svalt ute +31 hade vi vid 20.00 ikväll.

  Ha det så bra!!!!

  1. Här finns mycket fin natur.
   Alldeles för varmt för hundar att vara ute. Skönt ni har en trädgård med en del skugga.

Kommentarer inaktiverade.