Regn och sedan sol

2021-07-01

Regnet började falla under natten och det höll på hela förmiddagen.

I natt så försvann strömmen. På morgonen gick Hasse ut och kollade säkringen på stolpen och den var det inget fel på. Jag knackade sedan på hos grannen och dom hade ingen ström heller.

Eftersom jag och Zacko var på väg på vår morgonpromenad i det regniga och blåsiga vädret så fortsatte vi på vår runda. Det blev inte så långt eller länge i dag för trots att vi hade regnkläder på oss blev vi mycket våta. Inte alls behagligt! Blev dessutom även väldigt vått inne eftersom vinden blåste rätt in genom bodelsdörren när den var öppen. Man kommer ju varken ut eller in om man inte öppnar den.

Sedan så ringde jag till hamnkontoret, vilket ingen annan strömlös husbilist hade gjort, och talade om att vi var utan ström. Efter några timmar så kom det hit en kille som kollade det hela och fixade så vi fick ström igen. Var troligen en kabel till en båt som inte riktigt höll måttet utan var rätt så trasig.

En del husbilar körde i väg under dagen och ett tag hade vi denna utsikt från vår dörr. Det hade vi inte så länge förrän det kom en ny husbil hit och parkerade.

I dag så gick Hasse till den där nya obemannade affären för att kolla lite. Blev inget köp för han tyckte det var rätt så dyrt. Men så klart kostar det lite mer att kunna handla i närområdet och slippa köra flera mil för att man har glömt något. Tycker verkligen att detta är ett så bra initiativ av den då blott 15 åriga killen som har startat detta. Och visst blir det dyrare att köra flera mil för att köpa något man glömt men som man behöver.

Det där med att glesbyggden förlorar både affärer och mackar kallas av många för utveckling. Jag fortsätter envist med att kalla det avveckling. Finns tyvärr inget politiskt parti som ser det på samma sätt som jag och många andra gör. Tror jag!

Mysigt i den lilla hamnen.

Finns gott om väldigt fina hus med vackra trädgårdar.

På eftermiddgen så upphörde regnet och och ett tag så var den nästan ingen blåst alls. Men det började igen på kvällen.

Vi bestämde oss för att stanna kvar här en natt till. Var så bra att stå här med el nu när det var gråväder.

Men i morgon kommer vi att köra vidare i Blekinge.

2 reaktioner till “Regn och sedan sol”

  1. Tråkigt med all avveckling i Sverige. Mer glad här nere då det är mer etablering av affärer som sker.
    Såg att ni skulle få end el regn men som man säger efter regn kommer sol.

    Ha det så bra!!!

    1. Så trevligt att det blir mer affärer i det område som ni bor i.
      Vi fick faktiskt inte så mycket nederbörd i dag och det tyckte vi var skönt.

Kommentarer inaktiverade.