Ny plats i dag

2021-06-30

Knappt jag tror det är sant men nu är det sista dagen i juni. Otroligt vad snabbt denna månad har försvunnit.

Morgonen var mulen och det var resten av dagen också. Var rätt så länge sedan det var en hel dag utan sol men det var rätt så varmt ändå, 18 – 20 plus och lite småblåsigt. Hörde på lokala nyheterna att det regnade en del på olika platser men inte där vi var.

Promenerade runt lite i närområdet.

Började med att gå här och det blommar så härligt

för att sedan forsätta på denna gata.

Gick sedan över gatan och kom fram till denna trevliga park.

Här finns toaletter och även latrintömning vilket vi tycker är jättebra.

På eftermiddagen var det dags för oss att köra till https://gasolesset.se/home.html.

Där var dom mycket hjälpsamma och Hasse fick alla hjälp som han behövde med att ta ut tuben bära den fram och tillbaka och till sist sätta den på plats igen. Det var lite gasol kvar så för att fylla upp den så kostade det endast 140:-.

Vi fortsatte sedan norrut och lämnade Skåne och kom in i Sveriges Trädgård, Blekinge. Trafiken var mestadels gles men på dom större vägarna var det rätt så mycket trafik.

Efter ett tag så svängde vi ut mot kusten och nu var vi på väg till Hörviks Marina. När vi kom dit så såg det ut att vara fullt men det fanns en plats till oss och där parkerade vi.

Det är inget fel på utsikten framför husbilen.

Bredvid oss så står det en husbil (vad annat egentligen) som är medlem i HBK. Vi har träffats en hel gånger på många olika platser både i Sverige och utomlands. Vi tyckte det var så trevligt att prata en stund i dag. Hoppas vi träffas igen någonannanstans.

Jag swishade över150:- kronor till båtklubben. I det priset ingår el och vi satte in kontakten i uttaget. På kvällen så kom dom och kollade betalningen och vi fick ett litet kvitto att sätta synligt i fönstret. Tycker det är så bra att dom kollar.

Vädret var lite svalare här och lite blåsigare. Men det var inte speciellt kallt utan omkring 19 plus. Men så klart efter dom senaste dagarnas värme så kändes det lite svalare.

Vi bestämde oss för att hämta mat härifrån https://www.fiskerian.se/. Det vi beställde var stekt sill med potatismos och en massa goda tillbehör. Kolla deras meny. Väldigt bra pris tycker jag.

Jag ringde och beställde. När jag sa att vi stod med husbil utanför så erbjöd dom sig att komma ut med maten när den var klar och även en lapp med Swishnummer. Denna utomordentligt fina service tackade jag omedelbart ja till. Efter 10 minuter så kom det en glad och trevlig tjej med vår mat. Swishade betalningen på 150:- som hon då kollade.

Maten smakade verkligen jättegott och detta har vi verkligen längtat efter. Potatismoset var verkligen gott och absolut inget pulver. Sillen var utomordentlig god och tillbehören smakade också bra. Jag drabbades av lätt paltkoma och tog en liten lur efter maten. Det var skönt och sedan så blev jag pigg igen.

Får se om vi blir kvar här i morgon också eller kör vidare till någonstans som jag inte vet nu.

2 reaktioner till “Ny plats i dag”

 1. Hörviks marina har vi stått många gånger på och det är en fin plats. En gång när vi stod där kom en norrman med en amerikansk husbil som var enorm. Han hade skydd på vindrutetorkarna 🙂
  Vår dag har rusat på i expressfart.
  Vi bytte till fast tank för några år sedan så vi tankar lätt på mackarna här samtidigt som vi tankar bilen.

  Ha det så bra !!!!

  1. Ja här är trivsamt.
   Fast tank är det en del som föredrar dock inte vi.

Kommentarer inaktiverade.