På väg norrut

2021-06-29

Värmen fortsätter och i dag har det inte varit några moln heller. 18 -26 plus i skuggan och i solen vet jag inte hur varmt det var. Inte behagligt i alla fall.

Lite bilder ifrån närområdet.

Tyvärr inga bra promenadvägar här såvida man inte gillar att gå här.

Det är en 70 väg och ingen av oss gillade att gå här så vi vände tillbaka efter en kort stund.

På eftermiddagen när vi tyckte vi var klara här så körde Hasse husbilen bort till servicehuset för att fylla vatten. Det var en väldigt långsam historia för det var så dåligt tryck på vattnet. Efter ca 20 minuter hade vi fyllt upp till 75 %. Hade 25 % när Hasse började.

Vi tog oss sedan ut till väg 9 och körde mot Simrishamn. Vägen går igenom stan och på gator med gatsten. Så skakigt. Undrar om vispgrädden i kylskåpet blev vispad? Det blev den så klart inte. Men vi blev rätt så omskakade vilket vi inte gillade.

Vi fortsatte norrut på väg 9 och körde förbi Kivik. Där har vi för några år sedan parkerat nere vid hamnen men det går numera inte.

Sedan så började det bli väldigt kuperat och vi hade kommit till Brösarps backar. Det är så otroligt vacker här med alla backarna och ibland utsikt över havet. Alla höga kullar med skog och sedan öppna fält och helt plöstsligt utsikt över havet.

När vi kom till rastplatsen Brösarps backar tog vi en paus.

Här hade vi parkerat.

Det är så otroligt vacker här.

Här finns det en latrintömningsplats så jag passade på att utföra lite skitjobb. När det var klart gick jag en sväng med Zacko.

Då passade Hasse på att äta sin glassbiskvie. Då satt Zacko och tiggde för att få lite av Hasses godsak.

Sedan så åt jag min glassbiskvie. Den smakade väl rätt så hyfsat men inget vi kommer att köpa. Den var kall i alla fall och Zacko gillade det lilla han fick smaka av dom. Alltså både från Hasses och min.

Efter en stund så fortsatte vi mot Åhus. Körde till en parkeringsplats och parkerade. Här är det en del träd som ger en del skugga.

Det är skönt samtidigt som vi vill ha sol till vår solcellspanel. Men solen flyttar ju på sig under dagen.

Imorgon så ska vi köra till Gasolesset för att fylla några tomma gasoltuber. Har nu endast en tub som vi använder men vill gärna ha lite fler fulla tuber.

Blev lite småmolnigt på kvällen men fortfarande väldigt varmt.

Köttbullar från frysen (svenska köttbullar köpta i Portugal) med makaroner, riven parmesan och massor av ketchup smakade jättegott till middag i kväll.

Så klart satt jag och lyssnade på den spännande matchen mellan Sverige och Ukraina i kväll. Allt var öppet och det var 22 plusgrader och knappast någon vind alls. Alltså alla fönster, dörrar och takluckor. Vilken underbar kväll.

Men så tyvärr så förlorade Sverige denna match och det blev hemresa för laget. Visst var det tråkigt?

2 reaktioner till “På väg norrut”

 1. Har aldrig varit intresserad av fotboll och blev riktigt arg när Lotta på Liseberg blev inställt på grund av att de skulle snackas fotboll. Men vi har annat att titta på som tur är.
  JR ville att jag skulle tipsa om IVÖ som vi stått på många gånger. Riktigt fint där tyckte vi.
  Stenshuvud är en annan fin plats med fiskrökeri.

  Ha det så bra och gör som ni känner !!!

  1. Så tråkigt när program får utgå på grund av sport. Jag tycker att sporten ska ha egna kanaler på både radion och tv:n så man själv kan välja vad man vill titta på.
   Tack för tipsen, ska kolla dom.

Kommentarer inaktiverade.