Några mil österut

2021-06-28

Lite höga skyar högt upp i det blå var denna sommarmorgon i Smygehuk. 17 plus, och en svag vind.

Här skulle jag inte vilja bada.

En fin båt på väg ut på Östersjön. Ska den fiska? Tror det!

På eftermiddagen så plockade vi in och körde iväg ut på väg 9 österut. Smal väg med rätt så mycket trafik. En del kurvor men med så otroligt vackra omgivningar. Samhällena man kör igenom är mycket charmiga och med så många vackra hus. Tror inte det finns två som är likadana. Finns även rätt så många campingplatser och dom verkade inte ha brist på gäster. Och det växer överallt så det knakar.

När vi kom till Ystad så körde vi till ICA Supermarket för att handla lite. Var några dagar sedan vi gjorde det. Kom dit utan problem och parkerade. Jag hämtade en kundvagn och gick bort till affären. Den var liten och trång och hade tyvärr ingen självscanning. Dessutom tyckte jag att det var dyrt där. Jag upplevdes den som rörig men det berodde nog på att det var första gången jag handlade där och hade svårt att hitta det som jag ville ha. Men fick det mesta på listan i alla fall.

Körde sedan bort till sopsorteringen och slängde en del som vi hade sorterat. Vi fortsatte sedan österut och kom ut ifrån Ystad.

Fortsatte några mil tills vi svängde av till en annan liten väg mot Löderup. Här var det mycket bra sikt åt alla håll för det var så platt. Efter en stund så kom vi fram till dagen mål vilket var Solans mack och ställplats. Finns även grill/gatukök samt kiosk.

Körde in på platsen och parkerade med denna utsikt ifrån dörren. Helt ok plats. Kostar 100:-/dygn och 50:- extra om man vill ha el. Det ville vi i dag.

Jag gick bort till grillen för att betala avgiften för oss. Passade då också på att beställa mat till oss för att hämta en kvart innan sex. Dom stänger klockan sex. Det skulle bli tidig mat i kväll.

Jag gick dit för att hämta vår mat men den var inte klar. Hade varit mycket att göra. Men nu blev det så här att killen som jobbade där erbjöd sig att komma till vår husbil med maten när han hade stängt. Det erbjudandet tog jag med en gång. En kvar över sex så kom han med vår mat och nu blev det lite närmre vår vanliga mattid. Fick en glassbiskvie på köpet.

Några ord om vår mat. Vi åt Fish´n´chips och det smakade jättegott. Fisken var väldigt god och ingen drypande fet panering. Pommesen var precis som vi ville ha dom. Lite större modell och härligt krispiga. Och så till slut den hemlagade remouladsåsen som absolut var den bland den bästa som jag har ätit. Även en fräsch grönsallad och tomater fanns med. Och detta till en kostnad av 79:-/portion. Nylagat, vällagat och mycket gott.

I morgon är en ny dag och vi har inget planerat. Finns så mycket mer i Skåne att kolla på.

2 reaktioner till “Några mil österut”

 1. JR tycker inte heller om att handla i okända affärer. Han vill gärna ha motorvägar när det gäller det.
  Jag tycker om de pommes som är av de större varianterna och vi åt det igår med franska heta korvar. Så gott.
  Bra service ni fick där. Tror inte vi stått just vid löderöps strandbad.

  Ha det så bra !!!

  1. Enklare att handla när man vet var det man ska köpa finns.
   Heta franska korvar låter så spännande med pommes låter så gott och spännande!
   Visst var det bra service vid macken i Löderup och vi var inte vid strandbadet.

Kommentarer inaktiverade.