Tillbaka till Sverige

2021-06-23

Sov hyfsat i natt och vaknade vid åttatiden. Mulet väder och 17 plus och vindstilla. Tog ut Zacko på en promenad men det fanns inte så mycket att promenera på här i dag. Att gå upp på utsiktspunkten gick inte för det var avstängt p g a arbete. Men han fick gjort sin morgontoalett i alla fall och nosa runt en del.

Vid 10 tiden körde vi iväg mot Fehmarn. Innan bron var det en väldigt lång kö som vi hamnade i. Det var vägarbete och det tog nästan en halvtimme innan vi kom förbi där.

Vi körde sedan över bron och tog oss till Lidl som ligger där. Kom till ett köpcenter med väldig många affärer. Även här var Calles stängt vilket det var även i Heiligenhafen.

Efter Hasse hade parkerat husbilen gick jag till Lidl. Detta är absolut den största och finaste Lidl som jag någonsin har besökt. Nu gick jag ju inte runt och kollade överallt men vad som jag först blev imponerad av var deras enorma utbud av frukt och grönt. Sedan så hade dom så otroligt bra kyldiskar med kött och fisk. Fanns mycket mer som jag inte kollade på. Hittade inte riktigt det jag letade efter, det var slut, men köpte lite annat i stället.

Fortsatte sedan till färjan och visade vår returbiljett och så skulle vi köra till bana 6 i dag. Ingen väntan utan vi fick köra ombord med en gång. Färjan skulle avgå 11.45 och vi anlände några minuter innan. I dag så ville personalen ha upp oss på övervåningen vilket vi inte gillar. Är endast några centimeter i takhöjden för att vi ska kunna köra dit. Men det är ingen idé att protestera, vilket vi har försökt tidigare, det hjälper inte. Det gick bra att köra upp och även att köra av.

Så var vi i Danmark. Här var det som vanligt kontroll men idag så ville dom bara se våra pass. Inga frågor om vaccin eller andra tester. Bara att köra vidare. Jaha!! Tack!

Vi körde till första rastplatsen där vi brukar stanna för att dricka kaffe och äta mackor som jag hade gjort iordning på överfarten med färjan. Smakade bra.

Men först så tog jag och Zacko en promenad här vilket jag vet att han uppskattade.

Här var det väldigt lite trafik men ju närmre Köpenhamn vi kom så ökade den.

Vi körde av till rastplats Karlslunde och fortsatte till vi hittade serviceanläggningen för husbilar. Här tömde jag skittunnan. Skulle önska att det skulle finnas sådana här lättillgängliga platser att tömma/fylla på även i Sverige.

Kom sedan fram till transportsträckan över till Sverige. Vädret var inte så där klart så utsikten när vi körde över bron var väl inte så bra.

När vi hade passerat bron och kom över till den svenska sidan så fick vi visa våra pass där. Hasse fick även visa sitt körkort vilket aldrig har hänt tidigare. Sedan så kunde vi fortsätta in i vårt kära hemland.

Nu när vi var söderut så tänker vi stanna kvar här ett tag. Vi körde mot Ystad och genom denna vackra stad så var den en lång kö. Bara så trist att köa igen. Men vi kom genom stan och ut på väg 9 som nog är en av dom vackraste vägarna i södra Sverige.

Vi kom sedan fram till Smygehuk och var nu så långt söderut som man kan komma i Sverige.

Det var många husbilar parkerade här men vi hittade en enligt oss bra plats.

Vi står lite vid utkanten och det innebär att det inte är så långt för Hasse att gå för att titta sig omkring lite. Han har tyvärr inte blivit bättre i vinter och har stora problem med den vänstra höften. Den som har blivit om opererad i Sverige 2019. Något har blivit fel något sätt. Så väldigt tråkigt.

Vädret var nu mycket behagligt med omkring 20 plus och bara en vag vind. Luften kändes så härlig och sval och liksom varm på samma gång.

I kväll så åt vi skivor av stekt fläskytterfilé med kokt potatis och till det ”Eriks” beasås. Smakade jättegott. Och om jag ska ha Beasås till maten i framtiden så kommer det till att bli ”Eriks” för den var supergod.

Blir troligen kvar här några dagar.

2 reaktioner till “Tillbaka till Sverige”

 1. Vår närmaste Lidl i grannbyn har byggt ut och de har ett stort sortiment nu. Annars har vi handlat på den i Beziers som är enormt välsorterad.
  Fast vår Super-U är enorm och har nästan allt man behöver.
  Tycker inte om färjan Rödby/Puttgarten då man kan hamna på hyllan och det är många som vittnar om skador på sina husbilar efter en sådan tur.
  Trodde de gjort rutor i Smyge för det skrevs en hel om det tidigare och att priset skulle bli 200:-/dygn. Men några rutor ser jag inte på dina foton. Hur är det med priset?

  Ha det så bra !!!!

  1. Bäst är väl att handla i den närmsta affären som tydligen är riktigt bra efter vad jag har förstått.
   Det var i Ystad som dom gjorde rutor. 100:-/dygn eller 14:-/tim, max 24 timmar. 1 april – 15 september. Här i Smygehuk är det gratis.

Kommentarer inaktiverade.