Söderut

2021-06-22

Här stod vi i natt.

I dag så gick vi upp tidigt med våra mått mätt. Jag tog en sväng med Zacko runtomkring i närområdet. Det gillade han. Tror att många hundar blir rastade här eftersom han gick med nosen i marken mest hela tiden. Det var omkring 17 plus och det kändes skönt.

Kvart i nio så var vi ute på motorvägen mot Malmö. Vädret var bra och det flöt på bra. Trafiken var låg till måttlig och det flöt på bra tyckte vi.

Nu gick det liksom på detta vis att vi närmade oss Öresundsbron och så bestämde vi oss för att köra till Tyskland för att handla lite som vi tyckte vi behövde inför sommaren i Sverige. Lite vin och annat.

Hur skulle det gå att köra in i Danmark undrade vi nu med alla skärpta inreseregler! Fanns ingen kontroll överhuvudtaget. Det var bara att köra in i Danmark och fortsätta åt vilket håll man ville.

Efter några mil så var det dags för oss att tanka och det gjorde vi vid Karlslunde. Diesel kostade här 13.83 sek/l. Bra pris tycket vi och tankade fullt. Körde sedan en bit bort till parkeringsplatsen för att fika. Smakade nu jättegott med kaffe och goda mackor med Skogaholmslimpa med salami och ost.

Fortsatte sedan till Rödby. När vi kom fram till färjan så köpte vi tur och retur biljetter och körde fram och ställde oss på anvisad plats. Vi kom sedan med färjan som avgick 15.15. Efter trekvart så var vi i Tyskland. Körde av färjan och genom den obefintliga tullen. Där fanns det några polisbilar men ingen var intresserad av att prata med oss. Bara att köra in i Tyskland utan någon kontroll alls.

Vi körde till Heiligenhafen för lite inköp. Blev några besök i olika affärer innan vi var nästan nöjda.

Körde sedan till rastplats ”Utsikten” och parkerade för natten. Det var dags för det.

Här håller dom med att förbättra området.
Utanför vår dörr i kväll.

I kväll blev det potatissallad som Hasse åt med några stekta Hot Dogs och jag med lite skinka och lite annat smått och gott.

Kom sedan en kylbil och parkerade bredvid oss så nu har vi ljudet ifrån den att lyssna på. Men vi sover så bra med lite ljud (oljud) i närheten.

I morgon så tänker vi återvända till Sverige och hoppas att det går utan problem.

6 reaktioner till “Söderut”

  1. Lite som normalt låter det som. Bra att bunkra upp inför sommaren. Gör ju livet trevligare också.
    Tycker ni ska ta vaccinet nu så ni kan känna er mer trygga i sommar. Men det är min tanke. Vi ska få vår andra spruta den 6:e juli. Sedan 14 dagar och vi kan känna oss hyfsat säkra.

    Ha det så gott !!!!

    1. Ibland är det kort tid mellan beslut och handling.
      Vi avvaktar med sprutorna. Känner mig trygg med att hålla avstånd och inte träffa någon inomhus.

Kommentarer inaktiverade.