Äntligen på väg

Här var vi för 8 år sedan enligt datumet på bilden. En jättefin plats, stenbrottet i Kinnekulle. På den tiden fanns det nästan inga husbilar där men numera är det en mycket välbesökt plats

2021-06-21

I dag var det 17 plus på förmiddagen och natten hade varit rätt så sval så sömnen hade varit bra. Det var ingen sol alltså helmulet och nästan ingen vind alls. Det var väldigt skönt.

Förmiddagen gick fort och helt plötsligt var det eftermiddag. Tog en sväng med Zacko och sedan började vi så smått plocka undan och ställa in. Blev lite sent innan vi kom iväg.

Började med att kör till Rydal och kolla postfacket och fylla vatten. Fortsatte sedan till Lidl och handlade en del där. Rätt så mycket folk i affären med ingen trängsel. Men jag har svårt att förstå varför man inte kan handla ensam. Varför måste man vara två eller flera för att handla. Och varför låter man sina barn rusa runt som små vildingar överallt utan att säga till dom. Man har ju ansvar som förälder att se till att barnen uppför sig och inte mer eller mindre springer ner folk.

Vi tog oss sedan ut till väg 41 mot Varberg. Tänkte stanna på en parkering som hade matställe för vi tänkte äta köpemat i dag. Stannade i Veddige men där var det stängt på måndagar. Om vi hade kommit dit i morgon vid samma tid hade det varit stängt. Vi var där 17.30 och då hade dom haft stängt 17.00.

Det var inte långt till Cirkle K utanför Varberg. Svängde in dit och kunde tyvärr inte parkera där husbilar får stå. En skåpbil hade parkerat på ett sådant sätt, att om vi hade parkerat, så hade den inte kunnat köra iväg.

Vi fortsatte en bit till och Rastplats Himle låg inte så långt bort. Finns skyltat för att det är tillåtet för husbilar/vagnar att parkera där. Men för det vill dom ha betalt 100:- och det tyckte vi inte det var värt.

Körde till OKQ8 macken och där gick jag in för att köpa lite mat till oss. Det blev varsin korv med mos och räksallad. Tog även lite rostad lök till. Körde sedan bort och parkerade på rastplatsen. Åt vår mat och det smakade helt ok. Jag var väldigt hungrig. Vi bestämde oss för att stanna kvar här över natten. Det blir kvastskaftet under handtaget i bodelsdörren i natt.

I morgon har vi tänkt komma iväg rätt så tidigt och fortsätta söderut.

Men visst är livet ett äventyr om man vill att det ska vara det. Sen kan man ju fundera på vad som är just ett äventyr?

2 reaktioner till “Äntligen på väg”

  1. Nog så äventyrligt att bara leva i dessa tider tycker jag. Ingen regering och bara massa bus ute överallt.
    Bara att gasa och köra vidare till nästa ställe så man inte blir upphunnen av en massa mög = (skit på skånska)

    Ha det så bra !!!

Kommentarer inaktiverade.