Gillar inte denna värme

2021-06-18

Natten var varm och jag sov verkligen dåligt. Kändes som att jag mest hade legat vaken sedan jag gick och la mig vi halvettiden. Hade hemska mardrömmar så nog slumrade jag till ibland. Men inte den sömn som man behöver för att vakna på morgonen och känna sig utvilad.

På morgonen gick jag helt frivilligt upp strax efter sju. Det var 25 plus inne och 22 ute alltså var skillnaden marginell.

Solen gassade nu ifrån en molnfri himmel och det var bara en svag vind. Det var skönt tyckte vi att komma över gatan och promenera i allén med träd som skänkte härlig skugga. Det var även en svag vind som svalkade lite.

När klockan var nio så var vi klara för att köra iväg till Fritsla och Codat. Kom dit i bra tid och parkerade husbilen. Var även en del andra som var här för att få fixat diverse på sina husbilar.

Jag gick in till mottagningen och ställde mig i kön. Tog inte så många minuter förrän vår husbilstekniker Fredrik kom och tog emot oss. Vi lämnade med stort förtroende våra nycklar till denna trevliga och duktiga kille.

Vi gick och satte oss i deras trevliga ”väntsal” där det bjöds på kaffe och lite annat. Framförallt uppskattade vi att det var svalt där. Pratade lite med någon av dom andra som också väntade.

Efter ca en och en halv timme så kom Fredrik med våra nycklar och talade om att nu var det fixat. Så bra. Bara för mig att gå till kassan och betala. Inte var det billigt inte. Men att ha husbil innebär att ha en stor sparbössa med ett stort hål i botten. Men för övrigt så kostar det ju också en del med att ha hus och bostadsrätt. Allt som går sönder får man ju betala själv. Så är det! Men den stora skillnaden är att husbilen minskar i värde men det gör inte bostaden. Den ökar efter vad jag har förstått!

Vi körde sedan till Kinna resecenter och parkerade. Det blev lite molnigt på eftermiddagen och temperaturen höll sig mellan 28 och 32 varma grader. Inte alls skönt tyckte vi.

Jag blötte några handdukar som jag lade runt Zacko för att svalka ner honom lite. Det verkade som att han gillade det för han lade sig ner på dom svalkande våta handdukarna.

På eftermiddagen så kokte jag tre ägg till att bli just hårdkokta. När dom hade svalnat av så skalade jag dom och finhackade som i äggskivaren. En gång på ena hållet och en gång på andra hållet. Då hade dom blivit finhackade. Sedan så öppnade jag en burk med matjessill som jag också finhackade. Gjorde sedan en sås med gräddfil, majonäs och dill och rörde ihop detta till en god röra. Bredde ut det över mjuka tunnbröd och gjorde det så goda rullar. Det smakade så jättegott i kväll till middag i värmen.

Satt sedan uppe rätt så länge på kvällen och njöt av den svala nattluften och lyssnade på radion.

2 reaktioner till “Gillar inte denna värme”

  1. Ni har det varmt nu precis som vi har. Ett år köpte vi två datafläktar på Claes Ohlsson som har usb kontakter. Dessa brukar vi ha på strategiska ställen i husbilen då vi står still. Så skönt när man ska sova. Tror det var efter hettan vi upplevde i Carcassonne ett år då det var över +30 på natten och vi inte sov många blundar.

    Ha det så bra!!!!

    1. Hoppas att det blir lite svalare snart. Små fläktar är bra på rätt ställe. Svårt att sova när det är så varmt.

Kommentarer inaktiverade.