Några mil på väg

2021-06-10

Vaknade vid halvnio i morse i ett lugnt och tyst Rydal. En stund senare så kom det en åkgräsklippare som förde lite väsen. Så skönt att det inte var så himla tyst längre. Det doftade gott av nyklippt gräs och det luktar sommar tyckte jag.

Zacko och jag gick ut i det härliga vädret och det var 15 – 18 härliga plusgrader och bara en måttlig vind.

Här är det full blomning av många vackra lupiner. Varför anses denna vackra växt som ogräs? Men det är så mycket som jag inte förstår!

Väldigt lite vatten på ena sidan om bron över Viskan

och desto mer på andra sidan.

Ska vi ta en pause här undrar Zacko? Men det skulle vi inte hur fint det än var vid bänken.

Vädret var likadant som i går, alltså bra sommarväder, 18 – 23 plusgrader.

Tog det lilla lugna i dag precis som vi brukar göra. Har ju inget mål och ingen tid att passa. Vid tvåtiden körde vi till Skene och MM. Handlade en del nödvändigt och en del till som kan vara bra/gott att ha.

Skulle handlat lite på Lidl också men deras parkering var fullsatt av personbilar. Det var studentutspring på skolan på andra sida gatan och det var anhöriga till studenterna som hade parkerat där. Finns Lidl på fler platser i Sverige så vi hittar nog en sådan utan problem.

Körde sedan till Borås och där var det mycket trafik. Fortsatte sedan mot Ulricehamn och där stannade vi för natten.

Numera har denna charmiga och husbilsvänliga kommun 5 ställplatser på olika platser i stan.

Här stannade vi för att övernatta.

Så fint med sjöutsikt.

Finns mycket bra info på tavlorna på alla platserna här. Det är 24 timmar som gäller och inte så kallat ”campingbeteende”. Men det är ok att ta ut en stol utanför husbilen att sitta på. Men inte mer.

I kväll åt vi kokt kassler med champinjonsås (burkvamp) och kokt potatis och det smakade jättegott. Var väldigt länge sedan vi åt kassler. Men nu har jag till två middagar till i frysen.

I morgon tänker vi fortsätta några mil norrut. Men vi tar det som vanligt lugnt och kör när vi tycker att det är dags för det. Har inget mål och ingen tid att passa.

2 reaktioner till “Några mil på väg”

    1. Det är en fördel med husbilslivet.
      Vi försöker köra dit där vädret är hyfsat.

Kommentarer inaktiverade.