Lite på väg igen

2021-06-09

Vädret var likadant som igår och det var allstå bra tyckcte jag.

Nu finns det stora krukor med utplanterade blommer här. I bakgrunden så syns det fina rododendron.

Läste klart ”Så putsas en skitstövel” av Maria Steen.

Tjejerna är rätt så klantiga men roliga. Men det är väl det som är grejen med denna typ av bok. Beskrivningen av huvudpersonerna är väldigt rolig. Satt och smålog under läsnigen. När det blev sista raden så gapskrattade jag.

Baksidestest:

Trots sina stora olikheter är Agneta och Carina bästa vänner. Agneta röker som en borstbindare, säger vad hon tycker och har gärna ett glas rött i handen, när som helst. Carina har en mer blygsam, romantisk läggning och är aningen godtrogen när det gäller män.

Nu är Carina sambo med Mats, som gåtfullt försvinner veckor i sträck och vars mobil alltid tycks ha dålig täckning. Kärleken är blind, men i Carinas fall hade det inte varit helt fel med åtminstone lite ledsyn, anser Agneta och bestämmer sig för att ingripa. Sedan kommer Eva-Lis in i bilden, och oväntade saker börjar hända.

Så putsas en skitstövel” är första delen i Maria Steens serie ”I vått och torrt”. I den får vi följa Agnetas och Carinas något kaotiska tillvaro, med komplicerade kärleksrelationer, dysfunktionella äktenskap och märkliga missförstånd. Men tack vare sin starka vänskap, påhittighet och handlingskraft lyckas de på något sätt alltid ställa saker till rätta i slutändan.

På eftermiddagen så körde vi till Rydal och parkerade på vår ”vanliga” plats. Jag tog Zackos väska med pudel grejor och gick till lägenheten. Nu skulle det klippas och rakas en långhårig pudel. Det var mycket päls som jag klippte och rakade bort. På golvet låg det som det såg ut en hel pudel till. Det tog nästan två timmar innan jag var klar ocn då var både Zacko och jag jättetrötta.

När jag kom hem så blev det 2 alvedon för min rygg och lite annat som värkte. Satte mig i min sköna soffhörna och surfade runt lite och efter någon timme så var det helt ok igen.

Vi stannade kvar i Rydal och sedan har jag nog en liten plan. Får se om den blir av eller inte.

I kväll så värmde jag wienerkorvar som vi åt med potatissallad samt senap och ketchup och det var gott. Orkade inte göra något annat i kväll. Men det smakade bra och vi blev mätta.

4 reaktioner till “Lite på väg igen”

  1. Det kan jag mycket väl förstå. Jag hade en stor tröskel innan jag gick över till läsplattan.

 1. Den boken är mer i min smak. När vi kör upp till Sverige nästa år för att förnya passen ska jag köpa på mig massor av böcker och denna finns nu på listan.
  Vi äter bara lätt mat nu som grillad kyckling, sallad och idag blir det laxfilé. Lite ost och päron på dagen med kex och det räcker bra.

  Ska bli roligt att läsa om dina planer när det är dags.

  Ha det så gott!!!!

  1. Men du får väl skaffa dig en läsplatta så du kan ha hur många böcker som helst där !
   Vilken god mat ni äter. Den passar så bra i den värme som ni har nu!

Kommentarer inaktiverade.