Är det sommar nu?

2021-06-01

Första dagen i den första sommarmånaden juni började med molnigt väder, 15 plus och absolut ingen vind.

Zacko och jag gick över gatan till vår vanliga promenadväg här. Men den passade inte i dag så han följde väldigt motvilligt med mig en bit. När vi sedan vände och gick hemåt så hade han bra fart. Stannade en del gånger för att nosa runt lite och då fick jag liksom hämta andan. Nu var hans tempo lite för högt för mig.

Började sedan att blåsa lite och sedan lite mer och en del moln försvann. Solen värmde oss nu lite och det var skönt. Men det var inte skönt att vara ute för det blåste lite för mycket.

Under eftermiddagen så kom det hit tre husbilar till och dom parkerade på bra avstånd ifrån varandra och oss. Dessa avstånd har inget med Covid-19 att göra men vi tycker det är skönt med bra avstånd mellan husbilarna när det finns möjlighet till det och det finns det här.

Läste klart ”Nio liv” av Emelie Schepp. Högt tempo från första sidan till sista. Rätt så otäck ibland med grymt ungdomsvåld i förorten. Många hemska mord. Men verkligheten i vissa område i vårt land verkar vara värre.

Baksidestext:

En tidig aprilmorgon sprids en film på Youtube. Den visar en ung man med en sprängladdning fastsatt om kroppen. Polisen förstår att ett fruktansvärt öde väntar honom. De lyckas identifiera platsen i Norrköping men hinner inte fram förrän bomben exploderar. Det är den fjärde medlemmen i det kriminella nätverket Komados som har mördats på kort tid. Men rör det sig om samma gärningsperson?
Kriminalinspektör Mia Bolander får hjälp av den nye utredaren Patrik Wiking att lösa fallen. Problemet är att ingen vill prata med dem. Ingen har hört något. Ingen har sett något.
När Jana Berzelius dras in i utredningen inser hon att fallet har en direkt koppling till henne själv. Som åklagare är det hennes uppgift att ta reda på sanningen. Nu får hon oväntad hjälp att dölja den.
Nio liv är den sjätte delen i serien om Jana Berzelius. En högaktuell berättelse om gängkriminalitet och om de krafter som tar över när det finns något att skydda till varje pris. Emelie Schepp har utsetts till Årets Deckarförfattare tre år i rad och Broder Jakob, den femte boken i serien, utsågs till Årets deckare och Årets bästa ljudbok i kategorin spänning 2020.

Makaroner och stekt falukorv ifrån Lidl åt vi till middag i kväll. Smakade så gott och jag älskar att dränka denna mat i ketschup och även i riven parmesanost. Är möjligen ketschup lite hälsosamt eftersom den innehåller massor av nyttiga tomater?

Tror vi kör vidare i morgon på vår lilla runda.

Det kan man undra?

2 reaktioner till “Är det sommar nu?”

 1. Nja lite för mycket socker i ketchup misstänker jag. Men gott.
  Verkligheten är nog så otäck tycker jag så dessa böcker får vara för min del.
  Varför stå tätt när man har plats att stå en bit ifrån?

  Ha det så bra!!!!

  1. Finns osötad ketchup.
   Man väljer själv vad man vill läsa och utbudet på andra typer av böcker är stort.
   Skönt med utrymme omkring sig när möjlighet finns.

Kommentarer inaktiverade.