Några mil till norrut

2021-05-12

Blev lite kort promenad i dag för Zacko och mig i det sköna vädret. Det var 17 plus och ingen vind och soligt. Fanns egentligen inte så mycket att gå på men någon gräsmatta blev gödslad.

Kom inte iväg förrän en stund efter tio i dag. När vi körde ut på motorvägen så var det ortoligt mucket trafik där. Och det var väldigt mycket tung trafik som övervägde. Det var lite jobbigt att köra i en hel del mil men det gick bra.

När vi sedan bytte riktining och körde mot Lyon så försvann det mesta av trafiken. Nu så var det bara några enstaka tradare och en hel del personbilar. Men trafiken här var rätt så gles. Väldigt fina vägar med bra beläggning.

Här stannade vi för att fika.

Men så körde vi lite framåt och hittade denna fina plats för husbilar/vagnar att parkera på. Om det inte hade varit så tidigt på dagen hade vi gärna stannat här.

Nästa stopp var här. Inte fullt så trevlig.

Här har vi stannat för natten vid femtiden.

Körningen i dag flöt på bra och vi kom en bit till norrut genom Frankrike. Platsen som vi nu är på heter Merlines i region Limousin enligt klart.se.

Många betalstationer passerade vi även i dag. Vi gillar att köra på dom fina motorvägarna här även om dom är dyra. Men om vi skulle köra dom andra vägarna så hade det blivit många fler mil och därmed mer diesel. Och vi är inte så förtjusta i att köra genom otaliga små franska byar med en massa rondeller före och efter. Så tröttsamt!

När vi idag har kört över dom stora franska bergsmassiven så har det varit så otroligt vackert. Att titta ut över dessa underbara utsikter är helt underbart. Man kan ju bara sitta och njuta över all skönhet som det finns här.

När vi kom till denna parkering så var det väldigt mycket personbilar här och folk fanns det överallt. Med munskydd så klart. Efter ca trekvart så var det nästan inga kvar här. Vad jag har förstått så är det helgdag här i morgon precis som i Sverige. Kanske är många på väg till sina fritidshus eller annat.

Vi lutar lite bakåt i kväll och det får vi stå ut med för en natt. Nu så var det väldigt bra att kunna öppna kylskåpsdörren även på andra hållet. Den höll sig på plats då om man så säger.

I kväll så blev det pannkakor och det gick bra att steka dom trots lutningen. Lägger några mynt under plattan så det blir i våg. Smakade jätte gott i kväll tyckte vi. Har kvar några till i morgon att äta under dagen.

Började regna i kväll men det gjorde inte oss något. Zacko ville absolut inte gå ut, han ville bara gå och lägga sig i min säng och sova.

I morgon så fortsätter vi norrut.

2 reaktioner till “Några mil till norrut”

  1. Det är ju väldigt bekvämt att köra motorvägar och det går snabbt, men om man vill turista så är ju dessa rondellvägar riktigt mysiga. Men som sagt så tar de tid. Ni är väl nällade att komma till Sverige nu.
    Vi har haft parasollväder här idag så nu är gräsmattan klippt.

    Ha det så bra på resan !!!

    1. Gillar bekvämt körande när vi vill komma någonstans. Avskyr rondeller.
      Så underbart med sol hos er.

Kommentarer inaktiverade.