En del mil norrut i dag

2021-05-11

Kom upp strax efter 8 idag och då gick jag ut och rastade Zacko drygt en halvtimme. Skönt som vanligt, tyckte jag, att ta en promenad på morgonen. Vädret var soligt, 15 -17 plus men det hade varit svalare under natten. Ingen vind på morognen. Vi hade haft på lite värme i natt så det var inte så kallt att lämna den varma sängen i dag

Motorvägen ligger inte så långt bort och efter några minuters körning så var vi där. Inte så mycket trafik ännu. Men det skulle öka under dagen.

Här har vi gjort ett stopp för att tömma och fylla. Var väldigt lättillgängligt och det gillade vi. Så skönt att få tömt och fyllt på rätt ställe.

När vi kom fram till Bilbao så var det mycket trafik och det var det även fram till och efter San Sebastian. Så mycket avfarter hit och dit, lite jobbigt ett tag och Agda var tyvärr inte riktigt med ett tag. Jag fick verkligen koncentrerar mig på att hålla koll på skyltarna. Men det gick bra och vi kom rätt. Inte alltid så lätt för att chauffören att ha koll på allt när det är mycket hit och dit. Då är det bra att ha en bisittare bredvid sig som hjälp. Agda är litköe vimsig ibland tyvärr.

Nästa rast var det så här. Och då var det dags för att fika. Inget höjdarställe precis. Men så blir det ibland.

Nästa plats var ännu värre och det blev inte en bild. Bara så skitigt. Men Zacko kissade där i alla fall.

Vi passerade många betalstationer i idag och dom låg tätt. Inte så mycket i avgift men ofta.

Vi fortsatte sedan mot Frankrike.

Kom fram till gränsen och där var det ingen kontroll. Fanns några polisbilar med personal men dom brydde sig inte om oss. Bara att köra in i Frankrike och absolut ingen kontroll. Så var vi inne i Frankrike utan någon test eller problem.

Nu har vi parkerat för natten på en av dom jättestora rastplatserna som finns här längs med motorvägen.

Men det fanns även en hel del gräs som Zacko gillade.

En stund efter vi hade stannat så började kylskåpet pipa. Vi hade gasolslut så Hasse gick ut och bytte till en full tub. Så himla lägligt på eftermiddagen annars så är det vanligt att gasolen tar slut på natten.

I morgon fortsätter vi norrut.

2 reaktioner till “En del mil norrut i dag”

  1. So far so good, kan man väl säga. Många har vittnat om att det varit ok ända fram till danska gränsen där det krävts både det ena och det andra. Ska bli intressant att följa er resa uppåt.
    Hoppas vi kan ses något annat år när pandemin är lite mer under kontroll. Kör försiktigt och Ha en fin resa!!!

    1. Ja så är det. Vi får se vad som händer?
      Skulle vara så roligt att träffa er någon gång. Och få titta på er fina trädgård och alla rosorna samt att hälsa på er härliga hundar.

Kommentarer inaktiverade.