En dag till

2021-05-10

I natt var det rätt så svalt ute, endast 8 – 9 plusgrader så det var ingen värme inne precis. Men vi sover som bäst när det inte är så varmt. Lite kallt att lämna sängen på morgonen men det är så det är. Det är överkomligt. Glömde sätta på lite värme i gårkväll innan vi gick och la oss. Kommer ihåg det i kväll.

Förmiddagen var sedan soligt och det blev snabbt varmt i husbilen och även ute. Vinden var svag och det var 15 – 18 plus.

Här är det en pilgrimsled till Santiago. Såg ingen pilgrim idag men här har det säkert vandrat miljontals fötter genom väldigt många år.

Vi gick inte så långt utan bara lite så där runt i närområdet.

Tjusigt utsikt upp mot bergen.

Fint hus uppe på höjden.

Efter att vi hade funderat en stund på förmiddagen så kom vi fram till att vi minsann stannar kvar här en natt till. Vädret var ju rätt så bra med växlande molnighet och en del sol. Är ju lite trafik och annat att titta på här.

Vid halvfyra gick jag bort till macken med vår nya kärra med en tom gasoltub. Dags att byta till en full tub nu. Ligger ju lämpligt till. Gick in på macken och sa vad jag ville. Betalade för en full tub, 12.30 €, billigt är det. Sedan så fick jag bra service. Bara att dra vagnen tillbaka till husbilen. Där hjälptes Hasse och jag åt med att lyfta in den tunga gasoltuben på plats. Gick bra.

Sedan så hände det. Ovädret formligen överföll oss. Jag hade ju sett att det var en del svarta moln på väg hit men det väldigt snabbt. Hagel som var stort samt blixt och dunder. Vilket oväsen det var drygt en halvtimme innan det hade dragit vidare och det ljusnade upp ett tag. Men regnet kom tillbaka.

Strax efter sex gick jag ut en sväng med Zacko och hade så mycket tur med vädret. Just när jag satte ner ena foten på marken så slutade det regna. Men Zacko blev våt om tassarna så han behövde torkas när han kom in och det skötte Hasse som vanligt om.

Sedan så kom regnet tillbaka och det plaskade på bra under kvällen.

I kväll så åt vi ”Haxe” och rotmos (pulver) och det smakade jättegott.

Tänker att fortsätta mot Frankrike i morgon. Får se hur långt vi kommer?

2 reaktioner till “En dag till”

  1. Vi har också haft ett riktigt oväder här men idag på tisdagen har det blivit mycket trevligare. Undrar om ni susat förbi oss idag då? Skickar en vinkning om ni gjort det.
    Hämtade hem Mackan idag som åter är kry då de kom på var buggen satt.

    Ha det så bra !!!

    1. Vi kör inte den vägen hemåt i år. Blir en vinkning ändå tycker jag.
      Så bra att Mackan är bra igen.

Kommentarer inaktiverade.