På rull igen

2021-05-07

Är lite nytt nu utanför kyrkan.

Strax efter den vanliga morgonrundan, som Zacko och jag går iväg på varje dag, så var det dags för oss att köra i väg. Men innan vi kom så långt så körde vi till servicestationen för att tömma kassettoan. Sedan förbi sopsorteringen för att slänga en massa plast. Och sedan så lämnade vi ställplatsen som har varit vår hem i nästan sex och en halv månad.

Kändes lite sorgligt men nu var det faktiskt dags att börja köra norrut.

Blev inte så långt för första stoppet blev vid Aldi. Jag ville köpa en liter av den supergoda färskpressade apelsinjuicen samt även en liter mjölk till. Men av någon anledning så hamnade det en del annat också i min kundkorg. Det kommer att behövas under vår resa norrut. Känns så bra att nu fortsätta resan norrut med fullt kyl och frys.

Men vi skulle ju även fylla på diesel i den tanken. Körde in på en mack och fixade detta. Nu var vi fulltankade och laddade för att fortsätta norrut.

Som vanligt valde vi att köra på betalvägar. Det var i stort sett ingen trafik där, kändes lite ödsligt ibland. När vi närmade oss Porto så var det väldigt mycket och snabb trafik. Lite jobbigt ibland. Men när vi sedan kom förbi storstaden så minskade trafiken med en gång.

När vi kom till den spanska gränsen så var den helt öppen. Bara att köra in i Spanien.

Vi kom sedan efter några mil fram till Arcade som var målet i dag. Blev lite senare än vad vi hade tänkt oss. Tidsskillnaden gjorde att vi helt plötsligt kom fram en timme senare. Så när vi kände att vi kom fram halvsex så var det helt plötsligt halvsju. Så var det.

Detta är en av våra favoritplatser, är så fint här. Inget fel på denna utsikt.

Fina promenadväg längs med vattnet.

I kväll så åt vi enkel kebab med stekt lök och stekt burkpotatis. Det smakade jättegott.

6 reaktioner till “På rull igen”

 1. Förstår att det kändes lite sorgligt att lämna Peniche efter så lång tid. Men förstår att det är dags för er att köra norrut. Såg att sommaren kommer till Sverige nu och det bådar ju gott för er.
  Måste vara superbt med ett fungerande kylskåp och frys inte att förglömma.
  Ha det så bra i Spanien !!!

  1. Lite saknar vi Peniche som känns som lite som vårt ”hem” Portugal.
   Livet är lättare med kyl/frys som fungerar.

 2. Lite nyfiken, vad kostade kylskåpet monterat o klart, vad betalar Ni för pris när man bor 6 månader/ per dag ?

  Det är 2 år sedan Vi var där tror jag !

 3. Kör försiktigt och välkomna hem.

  Vi följer er…

  Kram

  Tommy & Carola

Kommentarer inaktiverade.