Äntligen ett nytt kyl/frys

2021-05-05

Som vanligt så sov jag dåligt i natt då vi hade en inbokat tid på morgonen. Vaknade redan vid femtiden och låg vaken i ett par timmar och grubblade över som kundet gå fei idag. Fanns så många bilder på detta i mitt huvud!!

Efter att ha rastat Zacko och promenerat runt på parkeringsplatsen med honom en halvtimme så gick jag hem. Dags att koka ägg samt att se till att få allt i ordning för att komma iväg. Strax innan nio rullade vi vidre. Jag gick och betalde 1.50 eu för att vi hade parkerat där en natt. Fick biljetten tillbaka och stoppade sedan in den i automaten och bommen gick upp. Jag gick som vanlig och titta ner på marken och höll nästan att få bommen i huvudet. Den gick ner ca 30 cm framför mig. Oj vad jag blev skrämd, så var det. Tänk om jag hade fått den i huvudet??

Mycket trafik var det och lite kö. Men vi var ute i god tid så det var inget vi hade problem med.

Här har vi nu parkerat och inte är det speciellt gott om plats här. Men det räcker till.

9.30 så kom teknikerna hit och började omedelbart att jobba med att montera bort kylskåpet. Efter ca 20 minuter så var det borttaget och förpassat utanför husbilen. Hur enkelt som helst. Och vad jag hade grubblat på detta!! Och så gick det hur lätt som helst!

Efter att vi väntat en stund så kom grabbarna med det nya skåpet. Det sattes på plats utan några problem alls.

Men sedan så blev det lite problem efter vad vi kunde förstå. Det var några kopplingar som inte stämde övererns med detta nya kyl/frysskåp. Dom stack iväg för att köpa det som dom behövde. Vi satt bara och väntade. Och väntade gjorde vi mycket i dag.

Men dom kom tillbaka med rätt delar och så blev det inkopplat som det skulle.

Test med gasol och det fungerade. Test med el och det fungerade. Temperaturen sjönk i skåpet precis som det skulle. Vi hade då varit där i ca 4 timmar.

Var inne i lokalen och fick ett kvitto utskrivet och vi har garanti i två år här på skåpet.

Vi körde sedan tillbaka till Peniche och stannade vid Aldi för nu skulle det minsann fyllas på i kyl och frys. Jag gick in dit och storhandlade.

Kommer nog att flytta om lite hyllor i kylskåpet för att det ska passa mig. Men det blir väl om några dagar efter jag liksom har känt mig för vad som passar mig.

Vi var jättetrötta när vi kom hem efter en lång och jobbig dag. Kommer att skriva mer om om vårt nya kylskåp i morgon.

6 reaktioner till “Äntligen ett nytt kyl/frys”

 1. Du är nog lik JR där för han vaknar också alltid före klockan då det är något vi måste göra och så grubblar han på allt som kan gå fel.
  Fint kylskåp ni köpt men det är klart att man ska ha det bästa hemma och det ska hålla i x antal år. Grattis !!!

  Ha det så bra !!!

  1. Låter lite som att vi är lite lika på det området. Men då är vi många som funkar på detta sätt.
   Vi är glada och nöjda med vår nya kyl/frys .

 2. Härligt med ett nytt skåp fast det är ju i dyraste laget!
  Och nu kan ni öppna från bägge hållen oxå,lyxigt 🙂

  Ha det gott o njut nu…

  1. Men man måste ju ha ett. Det är lyxigt och väldigt snyggt.

Kommentarer inaktiverade.