Mjölkslut

En liten del av den mycket långa strandpromenaden i härliga Peniscola.

Här finns det många barer och kaféer. Det är verkligen en turistort när det är sommar.

2021-04-09

I dag så var det rätt så blåsigt men soligt och molnfritt. Det skulle det inte vara enligt prognosen men så var det i alla fall. Prognoser i all ära men inte kan man lita på dom alltid!! Temperaturen låg på mellan 17 – 22 plusgrader men det kändes väldigt varmt trots att det blåste lite. Var lite för blåsigt att sitta ute i dag tyckte Hasse så därför blev det att sitta inne i dag. Som vanligt gjorde jag det också. Blev lite mycket korsdrag ibland men det var faktiskt rätt så skönt med lite svalkande vind.

Mjölken var slut i dag så det innebar att jag gick ner till Aldi en sväng. Vi vill väldigt gärna har mjölk i vårt kaffe. Köpte då även en liter färskpressad apelsinjuice vilket vi tycker smakar jättegott. Samt lite annat också men inte så tungt i dag för mina axlar börjar ta stryk och värka en del efter allt bärande med ryggsäcken. Är ju inte van vid detta.

Mycket måsar är det här runtomkringoch dom hörs en hel del. Men vi har vant oss vid detta och nu hör vi det mest som lite bakgrundsljud. Det liksom bara finns där under dom ljusa timmarna under dagen. Och dom är många nu!

I bland så är det några som ger lite ovanligare skrik ifrån sig. Låter ibland som det är plågade katter som skriker eller till och med som små barn. Otroligt vilka ljud måsarna kan ge ifrån sig. Ibland låter det som att dom skrattar!

Hur just denna mås lät vet jag inte men inte tror jag att det är någon skönsång som han gav ifrån sig.

I dag så dog Prins Philip vid en ålder av 99 år. Tror nog att alla vet vem han var så det behöver jag inte skriva mer om. Att det nu blir landssorg i Storbritannien är ju bara att vänta. Han och Drottning Elisabeth har ju liksom funnits alltid i mitt liv. Inte för jag bryr mig så mycket om kungligheter med visst är detta par lite speciella? Dom gifte sig 1947 det år som jag föddes.

2 reaktioner till “Mjölkslut”

  1. Tycker alltid det är lite av ens barndom som försvinner när någon av alla de man alltid kunnat läsa om i tidningarna dör. Kungligheter som artister.
    Hoppas Hasse snart kan återinträda som shoppingguru.

    Ha det så bra !!!

    1. Det där håller jag helt med dig om. Så himla bra du har uttryckt dig, precis så är det.
      Det hoppas jag också men det tar nog lite tid till. Men han jobbar på bra måste jag säga.

Kommentarer inaktiverade.