Var nyfiken

Denna trevliga servering fanns här för 6 år sedan och den var välbesökt av många med motorcyklar och även andra. Tror den finns kvar även i dag.

2021-03-25

Växlande molnighet och mestadels sol. Svag vind och 15 – 20 plus. Ingen större skillnad ifrån dom föregående dagarna och det är alltså inget väder att klaga på.

Tog en promenad till Aldi i dag på förmiddagen. Var egentligen inget som behövdes men jag var så nyfiken på apelsinjuicepressen som finns där.

Man tar en flaska av den storlek som man vill ha och jag valde den största på 1 liter. Skruvade av korken och satte flaskan på avsedd plats för att fylla den med nypressad juice. Tryckte på avsedd knapp och apelsinerna avskalades och innehållet pressades ner i flaskan. Lättade lite på trycket när flaskan började bli full och tog sedan bort fingret när det var fullt. Busenkelt. Skruvade på korken igen och satte den i min kundvagn. Handlade lite till och gick sedan till kassan. Här är dom supernoga med hygienen och torkar av allt mellan varje kund. Och alla har munskydd och det bästa av allt håller stora avstånd. Känns bra. Juicen kostade 2.89 € för en liter och det tyckte jag inte var speciellt dyrt. Lite annat hamnade också i kundvagnen men det var inte så mycket i dag. Lätt att bära hem i ryggsäcken.

På eftermiddagen så drack vi vars ett glas och vad det smakade bra. Till och med godare än den apelsinjuice som jag pressar själv. Inte sista gången jag köper detta!!

Läste klart ”Lust att döda” av Anki Edvinsson och det var en stark polisroman med en del våld och med många olika bottnar. Rätt så samhällskritiskt i vissa avsnitt. Tyckte den var mycket välskriven, lättläst och bra. Väntar nu på att hennes nästa bok ska komma på biblioteket så jag kan låna den.

Baksidestext:

Ett möjligt terrorattentat i centrala Umeå lamslår den annars så livfulla staden.Parallellt sker ett brutalt mord som förbryllar den lokala poliskåren. Hänger de två händelserna ihop? Hur kan detta ske här? Polisparet Per Berg och Charlotte von Klint utses till att jaga skuggor som inte syns i en stad lamslagen av sorg. I utkanten rör sig också två unga, trasiga män, på väg utför i full fart, och en invandrartjej vars livssituation blir allt svårare att hantera. I detta kriminaldrama finns monster av alla de slag, både väntade och oväntade. Men de drivs alla av lust att döda.

Eftermiddagen gick i lugnets och solens tecken. Hasse satt ute i solen och läste och jag satt i korsdrag inne i husbilen och kollade på internet samt läst en del. Blev så klart några promenader med Zacko.

I kväll så åt vi fläskfilé i god gräddsås med gott kryddad råstekt potatis. Smakade jättegott.

Sedan så lyssnade vi på radion som vanligt och på fotbollsmatchen som det har pratats om nu i flera dagar. Zlatan är ju med och det är ju klart att det uppmärksammas. Det blev vinst till Sverige med 1-0 men matchen var rätt så tråkigt att lyssna på.

Visst är det så?

6 reaktioner till “Var nyfiken”

 1. Vi körde via Zarautz o Gran Camping ringde o bokade PCR test på Centro Medico Zarautz, tipsade oss var vi kunde parkera o fick karta hu vi skulle hitta dit. Besked via mail dagen efter. Körde via betalväg San Sebastian/Irun. Ingen kontroll vid gränsen till Frankrike. Sen upp mot Luxemburg för att ta oss in till Tyskland. Finlines färjan fr Travemünde till Malmö.

 2. Nypressad apelsinjuice är bara så god. Jag hackar alltid ner ett par kumquatar i vår då vi har två sådana buskar på baksidan.
  Men så behändigt att kunna köpa nypressat så billigt.
  Ingen tanke på att köra uppåt ännu? Hasse måste kanske bli mer rörlig så han kan köra?

  Nåja ni lider ju inte precis när vädret är såpass fint.

  Ha det så gott!!!

  1. Din juice innehåller ju så mycket mer har jag förstått. Rena rama vitaminbomben.
   Vi avvaktar ett tag till och hoppas att smittan i Europa ska börja avta igen efter den sista tidens ökning.
   Vi har det gott här i det härliga ”sommarvädret”.

 3. Det var ett mycket bra pris för apelsinjuice, jag betalade 4,20€, dyrt men så god.
  Idag fick vi papper på att vi är negativa, så skönt men vi är ju positiva så vinfortsätter vår hemfärd tidigt i morgon.

  1. Ja då var min juice billig. Knappast lönt att släpa hem apelsiner.
   Så positivt att ni var negativa! Undrar vilken väg ni kör hemåt?

Kommentarer inaktiverade.