Ingen bra början på mars

För ett år sedan gick vi på denna stranden utanför ställplatsen i till byn Castell de Ferro

2021-03-01

Gick upp som vanligt i morse för den dagliga morgonpromenaden. Vädret var hyfsat, växlande molnighet med en del sol, svag till måttlig vind och 14 plus

Sedan var det slut på det ”vanliga”.

Öppnade kylskåpet och där var det ingen kyla minsann. Jag tog i alla fall fram min yoghurt, nyponsoppa, shot och juice vilket är min frukost. Öppnade sedan dörren igen och det var ingen förändring. Helt avfrostad och botten full med vatten och 12 plusgrader.

Öppnad frysdörren och där var allt upptinat och 3 plus. Hela botten full med vatten. Kylskåpet hade upphört att producera kyla. Lamporna på fronten lyser och det gör även lampan inuti kylen så el finns ju. Provade att köra på gasol men det fungerade inte det heller.

Det här var absolut något av det värsta som kunde hända!! Hade som tur var inte så mycket mat för tillfället för det mesta blev ju oätbart. I alla fall köttet samt en del annat.

Nu gäller det att få tag på någon som kan laga kylskåpet eller vi kanske får köpa ett nytt. Det finns ju Dometicservice i Portugal, hittade ett i Algarve men det är 36 mil dit.

Vi tänker nu köpa ett kylbox med 12v/230w och det visade sig att det inte vara så lätt. Efter mycket sökande på internet hittade jag sådana på Norauto. Pratade med personalen här som ringde runt och i Leiria hade dom 5 st. Kan få det hitskickat men då kommer det inte förrän 8 mars. Lite länge att vänta så vi tänker köra dit i morgon och köpa ett. Det är drygt 8 mil dit så det är ju inte så långt. Vi började plocka undan en del ifrån utrymmet där framme och resten lägger vi på sängarna i morgon innan vi kör.

Den där boxen rymmer ju inte så mycket så nu får det bli konserverad mat som inte behöver vara i kyla. Eller annat som inte heller behöver kylförvaring.

I kväll blev det Knorr köttsoppa som vi hade med ifrån Sverige. Gillar det inte så mycket men det var ju lättuggat så det rann ner.

Tacka vet jag när det är händelselöst.

5 reaktioner till “Ingen bra början på mars”

  1. JR säger att detta är ett vanligt problem med kylskåpen. Skruva av luckan utifrån. Bakom plåten till höger sitter brännarmunstycket, ta bort plåten, ta t ex ett sugrör och blås rent brännarmunstycket. Kör igång, brinner lågan är det ok. Sätt dit luckan igen. JR säger att detta beror på sotflaga och är mycket vanligt.

    1. Men så är det inte när vi använder el för då använder vi inte brännaren. Tror att kylskåpet helt enkelt har blivit för gammalt. Sånt händer ju också!

  2. Tråkigt med kylskåpet. På Dometics hemsida hittade jag en dealer + service center ”3 SOIS” i Porto Alto – Samora Correia, 10 mil från er. Kolla uppgiften och att de har öppet!

    1. Tack för att du intressera dig. Jag har kollat detta men tyvärr så har dom inte kylskåp på sin agenda såg jag.

Kommentarer inaktiverade.