Alla dagar nästan likadana

Så här hade vi parkerat för 7 år sedan och det var väldigt fint här. Men jag kan tyvärr inte komma ihåg vad platsen heter.

2021-01-28

Vädret verkar att ha stanna på stabilt molnigt, ingen blåst och 15 – 19 plusgrader. Saknar solen. Dagen gick och var i stort sett likadan som dom föregående dagarna. Dom flyter liksom ihop till någon typ av enhet och det blir allt svårare att skilja dom åt.

”Frukta det du begär” av Jo Spain har jag läst nu. Ett bra upplägg och ibland rätt så spännande. Tyckte den var lite långsam och rätt så rörig ett tag. Många personer hit och dit att hålla reda på. Mycket irländsk politik, miljöengagemang och personliga tragedier samt lite romantik. Men jag gillade det mesta. Första boken var bättre.

Baksidestext:

En sen kväll möts två mäktiga män på en hemlig plats i Dublin för att diskutera en plan som grott under lång tid. Den ena är i desperat behov av att få veta att inga hinder nu kvarstår – den andra försäkrar honom om att allt är i sin ordning. Några timmar senare mördas en högt uppsatt person inom regeringen vid namn Ryan Finnegan i Irlands säkraste byggnad, Leinster House, där parlamentet är beläget.
Polisinspektör Tom Reynolds och hans team kallas in för att utreda mordet. Först tycks alla bevis peka mot ett mord med politiska motiv – tills en överraskande upptäckt leder utredningen i en helt annan riktning. Plötsligt har mordet antagit en mycket mer personlig karaktär. Men vem är det som har mest att tjäna på Ryans död?

Lyssnade som vanligt på Kvällspasset och i kväll var det Sarit Monarstyrski som var programledare. Hon är väldigt bra och duktig. Det var en dam som ringde in och talade om att hon skrev en så kallad ”Tacksamhetsdagbok”. Varje dag skrev hon ner tre saker att vara tacksam över. Det lät så bra och trevligt. Man glömmer lätt bort att vara tacksam över vad man har och upplever så det kan ju vara bra att påminna sig om det. Jag tänker att börja med detta men inte skriva om det här. Det vill jag hålla privat.

I kväll åt vi frysta vårrullar (stekte dom först) med kokt ris och det smakade bra. Inte alls i närheten av hur vårrullar smakar när man äter dom på en kinakrog.

Är inte så lätt alla gånger att välja när inte det man vill ha finns som val.

Läste att i dag har Annette Kullenberg avlidit. En en färgstark, rolig och orädd person och penna. Men hennes texter finns kvar att läsa.

4 reaktioner till “Alla dagar nästan likadana”

 1. Vissa saker ska man nog ha lite privat, som jag har i min almanacka. Där skriver jag högst personliga reflektioner.
  Vi brukar köpa färska vårrullar på vårat Super-U som är hur goda som helst. Men idag blir det fyllda tomater med ris, min älsklingsrätt.
  Tråkigt att solen varit så blyg, men den kommer nog fram så småningom.
  Ha det bra !!!

  1. Så gör jag också.
   Färska vårrullar, är dom varma då så ni äter dom direkt eller värmer ni dom i ugnen eller i en fritös?
   Fyllda tomater så gott. Är det dom där som är jättestora?
   Solen kommer snart!!

    1. Så himla bra att kunna handla dessa livsmedel färdiga. Finns det mycket annat gott att köpa färdigt i denna affär?

Kommentarer inaktiverade.