En del handboll i kväll

2021-01-27

En vy ifrån Fonte Santa strax utanför ställplatsen.

Mulet och grått och ingen vind och inget regn heller, 15-18 plusgrader. Vi kunde ha dörren öppen hela dagen och det var skönt.

Jag gillar att göra ingenting vilket innebär att jag läser en hel del och tillbringar även en del tid på internet. Där läser jag en del tidningar och många trevliga artiklar. Följer även med mycket i nyheter som det finns gott om. Världen är i en kris och det är mycket som händer. Att läsa krönikor är också mycket intressant och roligt. Finns så många olika bra journalister att följa. En av mina favoriter är Jennifer Wegerup som verkar i Italien. Magda Gad är en annan favorit. Hon är verkligen ute i världen och arbetar och rapporterar. Otroligt bra.

Lyssnade sedan på handboll och det var först matchen mellan Danmark och Egypten. Den var grymt spännande och Danmark vann till slut. Senare på kvällen så spelade Sverige mot Qatar och den matchen vann vårt hemland med 30 – 29 utan problem. Nu väntar semifinal mot Frankrike.

Blev så sugen på rotmos i dag så det fick det bli. Har med Felix pulverrotmos och det tycker vi smakar bra. Är ju dessutom så enkelt att tillaga. Åt det tillsammans med bockwurst men skulle helst velat ha rimmad oxbringa eller fläskorv till. Men nu fick vi ta vad vi hade och det blev gott det också. Rotmoset var viktigast.

Gick ut med Zacko en sväng vi tiotiden och det kändes nästan lite kusligt lugnt. Inte en vindpust och det hördes inte något ljud ifrån havet som det nästan jämt gör.

Undrar om världen skulle se bättre ut om man såg den upp och ner???

2 reaktioner till “En del handboll i kväll”

 1. Vilken vacker vy ni har nedanför ställplatsen. Världen är ju upp och ner så hur man ska titta vete tusan.
  Jag har dragit ner på nyhetsläsandet för annars blir jag galen. Alla journalister verkar ha blivit experter på vad det månde. Som statsvetare analyserar jag det jag läser ordentligt och tar det mesta med en nypa salt.
  Idag kom besked om att en otroligt duktig journalist Anette Kullenberg dött i Portugal av denna förbannade covid-19.

  Ha det så gott där nere !!!

  1. Håller med dig om expertjournalister samt alla andra så kallade ”experter” som dom letar rätt på lite överallt. Det är vad man kallar för ”klick” journalistik för det tjänar dom mest pengar på hörde jag. Nypa salt är bra och ibland med ett helt kryddmått.
   Annette Kullenberg – en färgstark, rolig och orädd person och penna. Alltid roligt att läsa det hon hade skrivit.

Kommentarer inaktiverade.