I väntans tider

2021-01-25

Quarteira och stranden där med en härlig strandpromenad bredvid är verklilgen fin. Där gick Zacko och jag på morgonen för 4 år sedan. Och som synes var det strålande sol och varmt.

I dag var det gråväder igen. 15 plus, svag vind och på eftermiddagen spridda korta skurar. Det blev en trevlig morgonpromenad samt en hel del andra småpromenader under dagen med Zacko. Han är lite stel i bakbenen men efter någon minuts promenerande så rör han sig mycket bättre och skyndar vidare till nästa plats där det ska nosas en stund. Men vem är inte lite stel i benen numera när man reser sig upp. Även jag rör mig bättre efter en stund. Har en liten benägenhet att sitta stilla lite för länge vid datorn eller när jag läser.

Hasse pratade med killen som jobbade i dag om sin cykel. Han skulle ringa till Moto Adao för att kolla om dom kunde komma hit och hämta cykeln för att laga däcket på framhjulet i sin verkstad. Han skulle återkomma under dagen med besked. Det gjorde han också. Men han hade inte fått kontakt med någon där och skulle fortsätta ringa dom under dagen. Kanske har dom stängt? Det är ju inga ”vanliga” tider nu som alla vet.

Personalen (1 person) finns på plats 3 gånger om dagen. Vi väntade på kvällen att få något besked men det fick vi inte. Det kanske berodde på att killen inte hade något nytt att förtälja. Tror det var så. Nu får vi se vad som händer i morgon. Det ska väl inte var omöjligt att få fixat till ett cykeldäck i Peniche även under en pandemi. Men är det mesta stängt så är det. Och vi pratar ju inte landets språk och ofta pratar dom inte engelska här. Så att själva ringa till Moto Adao lär vi nog inte bli så mycket klokare av. Faktiskt enklare med en punka på ett husbilsdäck för då är det bara att ringa Folksam så hjälper dom till att fixa det.

Men jag tror nog att det hela kommer att lösa sig men det kommer kanske att ta lite längre tid. Vi kan ju inte räkna med att det sitter folk och väntar på att vi behöver hjälp. Men vi hoppas att cykeln kommer att få hjälp med framhjulet inom den närmsta tiden. Vi behöver den!!

Tålamod är vad som krävs ibland.

Eller öppnar dörren till kylskåpet och undrar vad det var jag skulle plocka fram!

4 reaktioner till “I väntans tider”

 1. Blir lite längre väntetider nu under pandemin och jag läste att det är lite panikartat i Portugal. Ambulanserna räcker inte till.
  Vi väntar på besked om det blir ett tredje lockdown här. Lite jobbigt är det. I morgon åker vi för att handla saker som är lite längre bort än byn på grund av ovissheten.

  Ha det så gott !!!

  1. Man får ha lite tålamod. Panik i Portugal är nog mest vid storstadsområdena.
   Får hoppas att det inte blir mer nedstängningar. Kan ju vara bra att vara lite förutseende.

 2. Så härligt att läsa dina inlägg o skildringar om livet i Penniche. Mycket igenkännande.
  Själv står vi på Turiscampo nära Lagos o Praia de Luz sen oktober o känner oss lite ensamma emellanåt. Lite tråkigt att inte kunna bjuda in vänner men det är bara att gilla läget o njuta av solen o värmen de dagar den tittar fram.
  Stannar till 1 april om inget annat händer. Kram på er

  1. Roligt att du gillar vad jag skriver.
   Det är klart tråkigt att inte kunna leva ”fritt” och vi får ju även här njuta av solen när den tittar fram.
   Vi har inget resedatum bestämt, får se vad som händer. Kram

Kommentarer inaktiverade.