Regn och blåst

Presenterar ytterligare en bild ifrån Alvor från förra året. Hoppas vi kommer hit igen.

2021-01-23

Regntunga moln hängde över Peniche denna morgon och hela dagen. Klarade oss utan regn på vår morgonrunda och det var ju skönt. Det var 15 plus och lite småblåsigt.

När vi kom tillbaka så hade Hasse pratat med en personal om cykelproblemet. Han höll på att prata i telefon när Zacko och jag kom hem igen. Men det var inget som kunde fixas i dag. Fick namnet på en verkstad i närheten där dom skulle kunna laga däcket. Men i dag så stängde dom 13.00 och imorgon söndag är det stängt. Verkar som att vi får vänta till måndag. Ligger inte så långt härifrån så Hasse får nog ta en taxi dit med sin cykel. Den är ju ihopfällbar så det ska troligen inte vara något större problem. Tror nog att dom i receptionen ringer och beställer en taxi till Hasse. Sen får vi se hur det går! Men som sagt det får vänta till måndag.

Stundtals under dagen var det svårt att komma ut med Zacko när det var uppehåll för det var det inte så ofta. Men på eftermiddagen blev det lite bättre och vi kom ut när det inte regnade. Men nu hade det i stället börjat blåsa betydlig mer. Zacko var inte så där pigg på att gå ut i detta trista väder. Absolut inte längre än över gatan till gräsmattan. Så himla bra att den finns så nära.

Såg inte så mycket folk ute i dag men det var ju inte alls konstigt. Vem går ut på nöjespromenad i detta skitväder? Dessutom så rekommenderas det att man endast ska gå för att handla det som är absolut nödvändigt. Hundpromenader är nödvändiga! Även lite annat!

Nu gör vi bara det minsta möjliga och ju mindre vi gör desto tröttare blir vi. Det var någon som sa till mig någon gång att vill man få något gjort så ska man be om det hos en person som alltid har mycket göra. Dom hinner av någon anledning alltid med lite till. Tror det beror på att dom liksom har tempot uppe. Jag har inget tempo alls och här blir det inget gjort! Jag tycker att jag blir så slö när det är gråväder. Men vad gör det, vi inväntar solen och då väcks vår nu slumrande livsandar snabbt till liv.

Så här var det mestadels idag.
Och även så här.

Tror det blir ungefär liknande väder i morgon. Men vi har ingen snö eller otrevliga minusgrader, behöver inte skotta eller halka omkring. Alltså har vi det bara så bra.

2 reaktioner till “Regn och blåst”

  1. Man blir slö och trött när det är gråväder ute. När solen är framme så blir man liksom mer alert och har lust att göra saker. Vi har haft kalla vindar från norr ett par dagar så lusten har liksom stannat vid fönstren.
    Ny vecka den sista i januari och snart är det vår överallt.

    Ha det så gott!!

    1. Så är det.
      Men nu så ser vi fram emot våren och mer sol och värme. Visst längtar vi?

Kommentarer inaktiverade.