Gott och blandat

2021-01-19

Detta är en tre år gammal bild ifrån Peniche. Här städades det på gatan på morgonen när jag och Zacko var ute och gick. Tror det ser likadant ut även i dag.

Morgonen började med växlande molnighet och så fortsatte det mest hela dagen. Bara en svag vind och 12 – 15 plusgrader. Men det var en hel del sol också.

På eftermiddagen började det blåsa en del och mörkare moln drog hit. Ska tydligen bli sämre väder framöver. Är ju i och för sig bara en prognos men ibland så har dom ju rätt, tyvärr även när det gäller regn och blåst.

Börjar kännas lite konstigt med allt som är stängt. Tomt och ödsligt och inte alls trevligt att gå förbi kaféerna runt hörnen när det är stängt där. Mycket trevligare när det sitter folk och umgås över något att dricka/äta. Men det här tillståndet kommer så vitt jag vet att vara månaden ut. Kan till och med förlängas om regeringen anser att det behövs.

Men eftersom det verkar vara ungefär likadant eller till och med värre på andra platser i Europa så stannar vi kvar här ett tag till.

Jag läser väldigt mycket information om hur det är i Europa, och även övriga världen, med Covid-19 och ju mer information jag läser ju mer förvirrad blir jag. Verkar som att ingen verkligen ”vet” någonting. Känns som att många journalister bara gillar att skriva om hur illa det är. Är det kanske så att det är dom reportagen som får flest ”klickar” och därmed ger mer publicitet till deras tidning och kanske mer inkomster till dom? Är det verkligen så cyniskt? Eller är det som så att det är pengarna som styr!!!

Regnade lite när Zacko och jag gick ut på kvällen vid 10-tiden och nu blåste det en hel del. Hasse tog emot Zacko när vi kom in och torkade honom. Sedan så la sig Zacko i soffan bredvid mig och somnade. Hasse gick också och la sig. Han hade i ikväll tittat på alla avsnitt av ”Infiltratören” på SVT-play. Jag har läst böckerna och vill inte titta på filmerna. Hasse tyckte att dom var väldigt bra. Jag brukar jämt bli besviken att titta på filmerna efter jag har läst böckerna. Bättre då att låta bli tycker jag!

Just nu blåser det en del och husbilen gungar lite i vinden och regnet piskar på taket. Klockan är en kvart över elva. Och nu säger jag god natt och så hörs vi morgonkväll.

2 reaktioner till “Gott och blandat”

  1. Ibland känns det inte som att man orkar läsa allt som skrivs i tidningarna. Journalisterna verkar grotta sig i elände tycker jag. Lite optimism hade varit trevligt tycker jag.

    Ha det så gott !!!

    1. Håller med dig. Så känner jag också. Men elände kanske ger mer pengar i dagens klick samhälle!

Kommentarer inaktiverade.