Idrottsgalan

Denna fina kakelbild finns på ett hus här i Peniche. Portugal var på sin tid en stor sjöfartsnation vars skepp for i väg överallt i världen för att utforska och skapa nya kolonier.

2021-01-18

Så blev det ännu en härlig dag med sol och med bara en svag vind, 12 – 20 plus. Vi är så glada för det här underbart fina vintervädret så vi kan vara ute och fylla på vårt D-vitaminförråd. Skönt att kunna göra det på naturlig väg. Andra vitaminer fylls ju så klart även på genom den mat och frukt som vi äter.

Funderade lite på var portugiserna nu träffas när kaféer, barer och restauranger är stängda för servering. Bara här i vårt närområde så finns det minst 8 – 10 mindre serveringar som har stängt. Några av dom har öppet så man kan köpa dryck och något att äta men inga sittplatser. Man får stå utanför där det finns ett bord att ställa sin mugg/bröd/askkopp på. Mask på men inte när man röker eller dricker/äter. Det skulle ju inte funka!!

Här går man till sitt närbelägna kafé för att sitta och snacka en stund med sina grannar/vänner över en kopp kaffe eller något annat att äta eller dricka. Går dom nu hem till varandra i stället? Eller träffas man ute någonstans? Har sett på några platser att folk står i mindre grupper lite här och där och umgås. Jag tror att människorna här i södra Europa lider mer av dessa restriktioner än vad vi nordbor gör.

Vi som sitter här på ställplatsen i Peniche tycker det känns ungefär som vanligt. Det som vi behöver besöka såsom livsmedelaffär och möjligen apotek är ju öppet.

I kväll åt vi spagetti med en väldigt god hemlagad köttfärssås.

Sedan så lyssnade vi på Idrottsgalan och det var väldigt trevligt. Jag gillade alla dom som fick priser i olika kategorier. Men den som var den mest klart lysande stjärnan i kväll var ju så klart Armand Duplantis med familj. Stort grattis till alla priser till han och hans familj.

Fortsatte sedan att lyssna på Karlavagnen med vår favorit Christian Olsson som så klart handlade om idrottsgalan. Mycket trevligt att lyssna på.

Och tänk att i morgon är det tisdag igen. Tiden går väldigt fort nu och mer än halva januari är slut.

2 reaktioner till “Idrottsgalan”

 1. Vilken fin målning och jag ser att de har korsriddarnas kors på seglen. Är lite av en fantast när det gäller just korsriddarna. Har läst många böcker som handlar om dem.
  Portugiserna gör kanske som fransoserna och träffas på petangställena för att umgås.

  För oss är det en utflyktsdag i morgon.

  Ha det så gott!!!!

  1. Vad intressant att du gillar just korsriddarna. Finns ju en hel del att läsa om just detta.
   Kanske så gör dom så. Men jag har inte hittat några platser där detta spel utförs.
   Önskar er en trevlig utflykt.

Kommentarer inaktiverade.