Underbara Nazare

2021-01-11

Otroligt härligt blå absolut monfri himmel var det i dag. Dessutom ingen blåst utan endast en mycket svag vind. Lite svalt i och för sig med bara 10 -15 plus. Men solen värmde så skönt. Gick och satte mig i solen med Zacko en stund. Han gillar att gräva i gruset men det får han inte så han fick istället sitta i mitt knä en stund. Då myste vi så gott tillsammans.

Dagens bilder är ifrån Nazare som ligger några mil norrut. Det var några år sedan vi var där. Mycket trevlig stad med en helt underbar strandpromenad och många trevliga gränder med en massa restauranger, barer, kaféer och affärer.

Dom år som vi har varit i Peniche så har vid denna tiden börjat att fundera på att köra vidare söderut i Porutgal. I år föredrar vi att stanna kvar ett tag till. Det känns inte bra att under gällande pandemi ge sig iväg. Vi har det så bra där vi är och jag tror vi blir kvar ett tag till.

I kväll åt vi goda möra kotletter med kantarellsås och kokt potatis. Kantarellerna köpte vi torkade när vi var på Seglora camping i höstas. Det var ett mycket bra köp tycker vi.

Så skönt att vi här är helt befriade från snö och annat oväder.

4 reaktioner till “Underbara Nazare”

 1. Ingen frost idag så det var skönt. Men lustiga moln som hängt över bergstopparna hela dagen. Blir tydligen så när vinden kommer från nordväst.
  Vi härdar ut och har det rätt bra ändå.

  Ha det så gott!!!

  1. Skönt att ni slapp frost. Men det verkar ju vara rätt så bra väder i alla fall. Och ni har det ju väldigt bra ändå!!

 2. Ja, idag är jag riktigt avundsjuk på er. Snön har fallit hela dagen och det har blåst rejält här ute vid Norrlandskusten. Detta har medfört drivbildning. Vi fick skotta oss ut imorse från ytterdörren. Zac hade drunknat i snön annars. Der har lugnat ner sig lite ikväll men blåser och snöar fortfarande. Hade inte varit helt fel att vara i Portugal istället. Hoppas att vi kommer iväg nästa år.,! Läste att Zacko haft problem med värk. Zac har ätit två olika smärtstillande för sin ledvärk. Metcam alternativt Cimalgex. Dom fick vi utskrivna av veterinär. Kanske dom finns receptfritt därnere?! Ha det fortsatt underbart och smittsäkert i Portugal. Här verkar allt vara rena skämtet när det kommer till smittskydd! Hälsningar Inger, Bosse & Zac

  1. Stackars lilla Zac. Jag är inte ett dugg avis på er med all snö. Jag avskyr detta våta och blöta som kommer ner från ovan.
   Tack för tipset om medicinen, ska kolla det.
   Vi fortsätter att leva i vår ”bubbla” här i Peniche.
   Ha det så bra i snökaoset. Är inte ett dugg avis.

Kommentarer inaktiverade.