Inget speciellt

2021-01-10

Likadant väder i dag också och egentligen är det helt ok. Lite för blåsigt men inget regn och 7 – 12 plus. Solen lyste över oss en del idag och det blev varmt och skönt inne i husbilen. Fick öppna lite fönster/dörr för att få in lite sval luft.

Vi har ju i alla fall inget snöoväder som dom har för nuvarande i Spanien. Det har dom tydligen i Sverige också. Vi känner att vi för närvarande är på rätt plats vädermässigt!

Hasse tog en promenad på förmiddagen till Aldi för att handla lite. Det var kö för att komma in vilket det nästan jämt är till dom flesta större affärerna. Full kontroll på hur många som samtidigt får vistas i affären. I Sverige ska nu varje person ha 10 kvm till sitt förfogande. Undrar hur ”myndigheterna” ska kolla det?

Är det så att om en affär består av 100 kvm så får dom bara ta in 10 personer samtidigt. Men om nu 5 av dom samtidigt vill kolla på samma tröja i samma storlek hur blir det då? Trångt så klart för alla 5 vill ha just den tröjan på samma gång. Hur stor är chansen för att någon av dom är smittbärande! Inte stor alls.

Och jag hörde att alla affärer ska ha möjlighet för att folk ska kunna tvätta händerna! Räcker det inte med att handsprit är tillgängligt i Sverige vilket det gör i stort sett i hela Europa! Här finns det handsprit i vid ingången till alla större affärer och vakter står och kollar att alla spritar sig vid ingången. Varför räcker inte detta i Sverige? Eller är det någon som har uttryckt sig felakigt. Skulle inte förvåna mig. Lena Hallengren blev intervjuad på eftermiddagen av Titti på radion och kunde knappast svara klart på en enda fråga. Blev bara rörigare och rörigare. Det är bara så beklagit att hon inte kunde svara klart på enkla frågor. Den nya lagen är tydligen för svår för ministern att förklara på ett begripligt sätt.

Tyvärr har smittspridningen ökat här i Peniche efter helgerna och det var nog väntat. För visst verkar det som att man mest och snabbast sprider smittan när man träffas och umgås med familjerna utan att liksom tänka sig för. Hoppas nu att det snart vänder neråt igen vilket jag tror att det kommer att göra!

I kväll så blir det en så kallad rolig historia som avslutning.

2 reaktioner till “Inget speciellt”

 1. Ja, hur svårt kan det va? Resten av Europa har tillämpat dessa regler i affärerna i snart ett helt år och det fungerar så bra så. Om man nu inte är så disträ som JR som ibland kommer hem med nummerlappen istället för att lägga tillbaka den i skålen. Men de kollar nog varje morgon att det är rätt antal lappar innan de öppnar.
  Men Hallongrottan som jag kallar ministern har nog inte kompetens att inneha det jobb hon nu har.
  Tack för det skrattet, den historien var bra.

  Ha det så gott!!!

  1. Vi är ju så helt överens.
   Men jag gillar Hallongrottan!!
   Man behöver ett gott skratt mest varje dag.

Kommentarer inaktiverade.