Blåsigt och kallt

En bild från underbara Tavira en dag i februari för några år sedan.

2021-01-09

Det blåsiga och kyliga vädret fortsatte även idag men det var ju väntat. Prognosen stämde tyvärr. På morgonen var det 11 plus och det kändes ännu kallare tack vare blåsten. Under dagen så blev en del moln men även en del sol. Men det var för kallt för att tycka det var skönt att vara ute. Blev bara dom vanliga hundpromenaderna.

På eftermiddagen, vid tretiden, så gick Hasse en sväng till Aldi för att handla lite men även för att ta sig en promenad. Men där var det stängt så han fortsatte till Lidl. Där var det också stängt.

Jag kollade på en Portugalsida och kom fram till att Peniche hade blivit uppflyttat en grad på smittspridningskartan. Nu är vi placerade på den näst högsta nivån av fyra och det innebar att vi nu hade utegångsförbud från klockan 13.00 till klockan 05.00 på lördag och söndag. Dom större affärerna fick inte ha öppet så var det. Utegångsförbud även på andra dagar från 23.00 till 05.00 men det är inget som vi har problem med. Men jag får gå ut med hunden när det behövs vilket behövs ibland.

Nu får vi passa på och handla på förmiddagen om det är något som vi behöver. Annars får det vänta tills måndag då det är som vanligt igen. Man blir tydligen enklare smittad när det är helgeftermiddag. Varför kan jag inte förstå? Kanske är det för att minska på famljesammankomster? Kanske är det där som man som mest smittar varandra? Kanske är det så man blir enklast smittad även i Sverige? Då kan vi känna oss rätt så trygga här eftersom vi inte har någon familj eller andra anhöriga eller bekanta som vi träffar.

Det känns så bra att vi fortfarande lever mestadels i vår lilla ”bubbla”.

I kväll så lagade jag till köttfärsbiffar med stekt lök, sås och kokt potatis och det smakade väldigt bra. Visst är det godast med hemlagat men även helt ok med halvfabrikat eller köpemat! Skönt att det finns lite att välja på!

Men visst är det så och inget finns det att göra åt det. Bara att gilla läget, eller?

4 reaktioner till “Blåsigt och kallt”

  1. Ja, vart ska det sluta med denna pandemi? Tråkigt med vädret men det vänder nog snart. Värre är det i Madrid med snöoväder och kyla. Tur ni inte står där.

    Ha det så gott !!!

    1. Pandemi, influensa kommer snart att vara slut.
      Vädret blir nog snart varmare. Men så svårt väderläget är i Spanien. Fy tusan.

Kommentarer inaktiverade.