Mycket sol i dag

Bara så vackert i Peniche

2021-01-05

Morgonen och hela dagen var härligt solig. Det var ingen värme direkt, bara 10 plus på morgonen. Under natten hade det varit nere vid omkring 6 plus. Men i solen mitt på dagen var det härligt varmt. Det blev en del utomhusvistelse under dagen för att njuta i solens värme. Kändes som en härlig svensk vårdag tyckte vi.

Hasse cyklade runt en del i dag. Blev ett besök på ”China” för att köpa nya papperstallrikar men det blev plast idag och det fungera ju lia bra. Behövde även en ny filt som han hitta i samma affär. Den var väldigt snygg och kostade bara 4.95 €. Sedan cyklade han till Lidl och där köpte han apelsiner samt lite mer kolsyrat vatten samt ”kaffevatten” i 6 liters dunk. Använder köpevatten även till annat. Tycker inte att det vatten som finns här smakar speciellt gott, duger till disk men inte till att dricka eller viss matlagning.

”Hämden är ljuv AB” har jag läst nu. Det är en rolig bok som lockade mig till en hel del skratt. Historien är ju helt galen och detta kan ju absolut inte hända i verkligeheten (eller kan det göra det?)

En liten del av baksidestexten:

JONAS JONASSONS femte roman rör sig ledigt över kontinenterna, ödet förvandlar de parallella berättelserna till en. En tunnklädd massaj och medicinman i centrala Stockholm i smällkalla vintern. Entreprenören som säljer hämnd på burk. Ett hämndlystet par. Och han som alla vill hämnas på. Allt kryddat med ett par målningar av oklart värde. Tusen dollar eller en miljon? Vem har målat dem? Vem äger dem? Och vad har påven med allt att göra?

HÄMNDEN ÄR LJUV AB är en kärleksförklaring till den fria konsten, och berättarglädje i världsklass. Med den firar JONAS JONASSON tio år som globalt fenomen: Fyra romaner, sexton miljoner sålda böcker i fyrtiosex länder.

Mat skulle vi ha även i kväll och det blev stekt bockwurst (köpt på Lidl i Peniche) smakade jättegott med hemlagad potatismos från portugisisk potatis. Portugisisk ketschup och svensk senap (Johnnys).

Zacko har inte mått så bra i dag. Han har haft ont i bakre delen av ryggen/bakbenen och har haft lite svårt för att gå. Kan beror på att det är lite kallt nu och vid hög ålder är han betydligt mer känslig för när det är kallt. Har gett honom en halv Alvedon på morgonen och en halv till på kvällen. Verkar att hjälpa lite för han lägger sig och sover lugnt sedan. Hoppas han är bättre i morgon. Kanske har han någon typ av ledproblem? Är ju inte helt ovanligt hos äldre hundar. Undrar om det finns något bra receptfritt medel som jag kan ge honom? Och vad heter det då på portugisiska?

Vilken tur att jag inte inte har någon helkroppsspegel i husbilen för då slipper jag se detta förfall.

4 reaktioner till “Mycket sol i dag”

  1. Idag har vi köpt en burk med artrostabletter till Kuma. Efter förra kuren märkte vi en avsevärd förbättring. Han blir 12 år i år så vi är rädda om killen. Hade -2 inatt men +11 under dagen och sol.

    Ha det så gott !!!

    1. Ska försöka hitta det till Zacko. Det är kanske sådant som han behöver. Man ska vara rädd om sina gamla vovvar.

Kommentarer inaktiverade.