Årets första dag

Det var lika tomt här i dag som det var för 4 år sedan.

2021-01-01

Strax innan 24.00 i natt så började det skjutas lite fyrverkerier nere på stan. Såg dom inte men hörde dom. Höll nog på i ca en halvtimme och Zacko brydde sig inte, han bara fortsatte sova och det var ju skönt. Inget smällande och annat trams tidigare under dagen och kvällen vilket vi uppskattade.

Morgonen var molnig med hög risk för regn, regnkläder på. Men vi klarade oss på vår morgontur utan att bli våta. Sedan så gällde det under dagen att skynda ut när solen började lysa för att då möjligen hinna in igen efter promenaden innan regnet började igen. Oftast så fungerade det men en gång så hann vi inte över gatan till gräsmattan förrän regnet överföll oss. Det blev en snabb promenad tillbaka igen.

Mons Kallentoft och Anna Karolina har skrivit denna väldigt spännande bok. Mycket aktion och märkliga vändningar. En bok man gärna sträckläser. Nu väntar jag på nästa bok.

En del av baksidestexten:

ALBINO, den sjätte delen i den populära Herkulesserien, baseras löst på myten om Herkules sjunde stordåd: jakten på den vita tjuren. Genom att smälta samman då- och nutid och kombinera våldsamma actionscener med känslomässiga reflektioner skapas ett unikt kriminaldrama med ett rått Stockholm som fond.

Herkulesserien är en internationell fullträff, såld till ett flertal länder och hyllad av såväl kritiker som läsare.

I dag så hängde jag fram en ny almanacka för 2021. Den använder vi till att kryssa över dom dagar som har gått för att ha något så när koll på vilken dag det är. Annars är vi fullständigt dagvilla. Är vi nästan ändå!!

Tog även fram min nya dagbok som jag skriver dagligen i. I år är den rosa och annars har jag alltid haft svarta eller mörkblå. Riktigt trevligt med en rosa i år tycker jag. Bra sidor att att skriva på samt en hel del annan information på portugisiska och engelska. Hasse har köpt den till mig, tack så mycket.

Mat åt vi kväll också och det var inget märkvärdigt men det smakade bra. Lyxig mat kan vi käka någon annan kväll om och när vi känner för det.

Att gnälla över saker och ting är ju inget som leder någonvart men ibland är det rätt så skönt att få göra det.

2 reaktioner till “Årets första dag”

  1. Tycker det alltid är spännande att öppna en ny almanacka och börja skriva. Har en ny modell i år och det är alltid roligt.
    Äta bör man annars dör man sade min mormor. Sedan var ju en del väldigt konstigt för mig då det var rysk mat hon serverade. Inte direkt köttbullar om så säger. Så idag äter jag det mesta.

    Ha det så gott!!!!

    1. Min modell är också ny för i år och jag gillar den.
      Rysk mat låter väldigt spännande. Rödbetssoppa och björnstek är vad jag närmast tänker på samt vodka!! Och en del annan mat också.

Kommentarer inaktiverade.