Besök i Rom

Detta hus kommer jag förbi på min morgonpromenad.

2020-12-30

Morgonen började med strålande sol ifrån en helt klarblå och molnfri himmel. Ingen värme precis för det var bara 10 plus men det var helt vindstilla. Inte en palmblad rörde på sig. Kändes faktiskt inte alls så kallt.

Lite senare så blev det växlande molnighet och det kom faktiskt en väldigt kort regnskur på eftermiddagen. Nu kändes det kallare.

Årets näst sista dag var lika händelelös som dagarna har varit den sista tiden. Men det är ju egentligen rätt så skönt. Vi bara tar det så lungt.

I kväll blev det spagetti med en vitlöksdoftande sås med strimlad fläskfilé. Smakade verkligen jättegott.

I kväll ska jag berätta lite om vår resa till Rom.

Det var så här på vår italienresa 2001 att vi gärna ville göra ett besök i Rom. Vi checkade in på en camping som låg i närheten av denna storstad. Till saken hörde att jag hade glömt våra pass och dom ville damen i incheckning ha. Men efter en stunds dividerande så nöjde hon sig med körkorten.

Dagen efter så tog vi bussen till Rom. Hållplatsen fanns precis utanför campingen. Det var klarblå himmel med strålande sol och över 25 plusgrader så vi lämnade takluckorna öppna.

Vi kom fram till Rom efter ca en timmes resa. Fanns så mycket att titta på under resans gång.

När vi kom till Rom så var det dags för att hinna med att kolla på en del sevärdheter. Vi hann med Spanska Trappan, Fontäna de Trevio och lite mer. Det var ju bara en liten bråkdel om vad som finns att titta på i denna fantastiska stad. Vi var även vid Vatikanstaten men där var det just denna dag kilometer långa köer för att ens komma i närheten.

Vi tog oss sedan tillbaka till busstationen för att åka tillbaka till campingen. Nu började det att bli väldigt mulet och på vägen tillbaka så började det störtregna.

Där satt vi på bussen och funderade på hur nu det gick med vår husbil där takluckorna var öppna. När bussen stannade utanför campingen så var Hasse den som var först ut och han sprang till husbilen. Det var vår nya Pilote och vi ville så klart inte få den vattenskadad. Det fick vi inte heller. Myggardinerna hade stoppat en del av vattnet. Och över sängen så la jag ett badlakan över sängen när jag drog ifrån myggardinen. Det var smart gjort för där plaskade det på hejvilt. Lyckades även att fånga upp vattnet under dom andra takluckorna.

Det hela slutade lyckligt och vi var väldigt nöjda med vårt besök i Rom. Att Hasse fick några mynt slängda i huvudet vid fontänen var ju bara en kul grej.

2 reaktioner till “Besök i Rom”

    1. Ja det kanske det var. Vi väntar fortfarande!!!
      Här har det blåst och regnat på eftermiddagen.
      Önskar er också Ett Gott Nytt År.

Kommentarer inaktiverade.