Barndomsminne

2020-12-07

I dag har det varit växlande molnighet, rätt så blåsigt och lite sol ibland. En och annan kort regnskur har det också varit. Inte så kallt 15 – 18 plusgrader men inte så varmt heller. Är väl det väder som det brukar vara här i december månad.

I dag så var Zacko riktigt pigg och valde själv att gå den lite längre rundan. Jag bara följde efter honom och tyckte det kändes bra.

Kylskåpet hade fortfarande en dålig lukt tyckte vi. Läste ett tips på HBK att man ska sätta in en skål med ättika och att det skulle hjälpa. Så nu står det en skål med ättika i vårt kylskåp och hoppas nu att det hjälper. Får stå där tills i morgon.

När jag lagade mat så ockuperade Zacko min soffhörna och han hade röjt till det en del. Han kanske vaktar min dator också.

Hade ett paket med ”Steksill” från ABBA i kylskåpet som jag hade köpt i Fliseryd i somras (ett felköp). Var dags i dag för att äta dom. Öppnade förpackningen och där låg tre fina sillfiléer med skinn. Dom skulle dubbelpaneras och sedan stekas så det gjorde jag. Det blev även en väldig god dillkryddad potatismos till sillen.

Det visade sig sedan, vilket jag hade misstänkt, vara salt sill. När jag var barn så var det inte så ovanligt utan serverades hemma hos oss i bland. Då och även nu heter det kapprockasill. Jag verkligen avskydde denna maträtt men herregud vad det smakade gott i dag. Hasse tyckte inte om det utan han åt falukorv till potatismoset. Därmed var vi bägge nöjda.

Denna maträtt var verkligen ett barndomsminne.

Man ska ju verkligen inte överdriva eller hur?

2 reaktioner till “Barndomsminne”

  1. Har ett minne från då jag var 13 år och var barnvakt till min kusins flicka i Trosa. Jag skulle köpa strömming men hittade ingen utan köpte inlagd stekt sill. Ingen hit hos min kusin och vi gick till korvkiosken istället på kvällen. tacka vet jag gamla hederliga Sibylla 🙂

    Ha det så gott!!!

Kommentarer inaktiverade.