Bara motorväg i dag

2020-10-13

Trots att vi inte skulle sova så länge i morse så gjorde vi det. Vaknade inte förrän klocka var halv nio. Det var lagom svalt i husbilen och rätt så mycket ljud och då sover vi så gott.

Zacko och jag gick en promenad i det något kyliga vädret. Det var bara 8 plus. Blev inte så lång promenad för det fanns inte så mycket ytor att promenera på och dessutom så frös Zacko.

Klockan hann bli nästan elva innan vi kom iväg. Motorväg hela dagen. Först A 7 en del mil och sedan A 5. När det inte var vägarbete så flöt det på bra. Backarna runt Kassel är många och rätt så jobbiga, inga stopp här. Men vad det är vackert här med den underbara naturen och öppna fält blandat med höga kullar och mindre höga kullar. Och så alla härliga höstfärger också.

För tradarna var det stopp nästan jämt. Uppför gick det långsamt och nedför får dom bara köra i 60 km/t. Men dom är väl vana vid detta!

Förbi vägarbetarna så gick det lite långsamt. Vi hade bara ett längre stopp på ca 15 minuter så det var väl helt acceptabelt.

Paus ett för att fika var det så fult att jag ville inte fota det. Men det smakade bra med kaffe och mackor i alla fall.

Paus två var inte så mycket bättre men här gick det bra med en promenad med Zacko.

Tänkte ta en paus till vid femtiden men det gick tyvärr inte. Dom platser som vi kollade var så fullproppade med tradare att inte en liten Smart hade fått plats. Gick inte att stanna för att ta ut Zacko ensingång.

Alltså fortatte vi till Offenburg och Bergers husbilsfirma. Där har dom plats för att övernatta med husbil. Men tyvärr kunde vi inte få el här vilket dom erbjuder för det var fel på en säkring någonstans och det var det ett annat företag som hade koll på. Men vi klarar ju oss så bra ändå. Men det är gott med el när nätterna här är rätt så kalla.

Fryst schnitzel med potatisgratäng smakade jättegott i kväll och det gick snabb att laga. Har aldrig någonsin ätit denna kombination förr men som sagt så smakade det bra. Man ska inte ha några förutfattade meningar om mat och/eller annat.

I morgon så har vi tänkt att köra in i Frankrike och hinna komma en bit över mot Atlantkusten. Men vi får se hur det blir!

Baksidestexten ”Drönaren av Unni Lindell

Drönaren svävar fram över granarna i naturområdet utanför Oslo. Solen är på väg att gå ned och skogen verkar öde. En bit bort studerar en man drönarbilderna, plötsligt syns ett tält. En kvinna kommer ut genom öppningen. Mannen inser att hon slagit läger på just den plats där Evie Thorn knivmördades fem år tidigare.
I sviterna efter en olycka arbetar kriminalinspektör Marian Dahle nu med cold case-fall. Men när hennes chef Cato Isaksen ber henne att återuppta utredningen av mordet på Evie Thorn förändras hela hennes tillvaro.

I Drönaren visar Unni Lindell att hon bättre än de flesta vet hur man skapar en obehaglig stämning och lyckas bevara den till sista sidan. Boken belönades med Rivertonpriset – Norges finaste deckarpris – och nominerades till Glasnyckeln för Skandinaviens bästa kriminalroman.”

Jag tyckte den var mycket bra, spännande och välskriven. Hoppas det kommer åtminstone en bok till i denna serie.

2 reaktioner till “Bara motorväg i dag”

  1. Ni tuffar på läser jag. Autobahn i Tyskland är väl något av det tråkigaste som finns. Men bra om man vill komma fram i bra takt. Vi har också upptäckt att det ibland kan vara dåligt med rastställen för hundarna.
    Tyvärr har vi en kallfront här just nu så jag kan inte lova varmare väder. Bara några ynka plusgrader mer än i Tyskland.

    Ha det så bra!!!

    1. Ja det rullar på bra nu. Men egentligen är autobahn inte så tråkiga. Finns mycket fint att titta på med vacker natur.
      Kallfront gillar vi inte men det har varit lite svalt på morgonen.

Kommentarer inaktiverade.