Zacko lite dålig i dag

Här är vi i Urmitz vid floden Rhen. Mycket vacker plats nära centrum. Det var 7 år sedan.

2020-09-27

Efter en mulen morgon började solen att lysa på eftermiddagen. Det var 16 plus på morgonen och lite vind och det blev en skön morgonpromenad i Kinna. I synnerhet i parken tyckte Zacko som rusade på i högt tempo som vanligt.

Förmiddagen rände iväg i snabbt tempo som den brukar göra. Och när jag är i köket så hör jag någon som är utanför fönstret där jag brukar sitta. Tittar dit och ser ett bekant ansikte som tittade in på mig och säger hej. Det var ett blixtbesök av en trevlig tjej som jag träffade här för ett år sedan så det var roligt att träffas igen. Det är en kvinna som jag träffade för väldigt många år sedan (minst 30 år) när jag hade kurser i sömnad i Viskafors. Skulle vara roligt att träffas lite mer och inte bara blixtbesök. Skulle gärna vilja veta lite mer om dom andra kursdeltagarna och hur dom har det nuförtiden.

På eftermiddagen blev Zacko dålig. Han hade helt klart ont någonstans. Han hade svårt att lägga sig och jag tror att han hade sträckt sig på något sätt. Det har hänt förr och brukar gå över på någon dag. Jag gav honom en halv Alvedon och det verkade att hjälpa lite. Men inte så att han blev jättepigg men lite piggare i alla fall. Han äter och dricker som vanligt och det är ju en tröst. Han fick den andra halvan Alvedon på kvällen för att förhoppningsvis kunna sova gott i natt. Hoppas han är som vanligt i morgon.

Senare på eftermiddagen så kom det hit en husbil med ett par som vi känner sedan många år tillbaka. Det är dessutom klubbkamrater. Roligt att träffas igen och prata en stund. Var ett tag sedan sist eftersom det tyvärr inte blev någon kräftskiva i år (av kända skäl som stavas Corona). Den träffen har vi verkligen saknat!

Sedan så blev det en ägg och baconmacka till middag i kväll och det smakade gott som vanligt.

När jag gick ut med Zacko vid tiotiden på kvällen var han lite piggare. När vi kom in så lyfte jag upp honom i sängen och han somnade då med en gång. Så skönt.

I morgon har vi tänkt att köra och handla en del, är väldigt tomt nu i kyl, frys och även i andra skåp.

4 reaktioner till “Zacko lite dålig i dag”

 1. Men stackars Zacko hoppas han är bättre nu.
  Lustigt jag gjorde en ägg och baconmacka till oss idag. Hur gör du dina? Roligt att veta och kanske få nya tips.
  Vår Kuma haltade för någon dag sedan och det är så jobbigt att inte veta vad det är. Man blir orolig när hundarna är gamla.

  Ha det så gott!!!

  1. Jag steker bacon och sedan en brödskiva i smör/baconfett. Lägger bacon på brödet och sedan ägget ovanpå och då så blir det sedan ketchup efter smak. Så gör jag.
   Det är jobbigt när ens fyrbenta vänner inte mår bra men Zacko var sig själv i dag.

 2. Trevligt att heja på varandra igen Eva!
  Hoppas ni får en trevlig resa, vart ni nu åker nånstans! Jag läser din blogg så jag vet var ni hamnar.
  Och att Zacko kryar på sig!
  Vi har varit en natt i Bua hamn en fin liten ställplats rent o snyggt.
  Idag fortsätter vi upp mot Henån var det tänkt.
  Sedan ska vi nog parkera för vintern.

  1. Det var det verkligen.
   Bua är trevligt och vad jag vet är det fint vid Henån också.
   Oktober ut får ni väl också vara ute och köra runt lite.

Kommentarer inaktiverade.