Omväxlande och trevlig dag

2020-08-20

Halvmulet och nästan ingen vind, 22 plus.

Så här kan man också bo.

Eller så här.

Vi gick ut på området här och strosade omkring.

Här är en ubåt på väg ut.

Flertal båtar på väg ut eller in.

Vi lämnade sedan Karlskrona när vi var klara. Körde E22 norrut och det var rätt så mycket trafik. Efter 1 timme var det dags för en liten paus. Kaffe och mackor var det dags för. Gick ute en liten sväng med Zacko och nu var det riktigt varmt igen. Solen titta nämligen fram en stund mellan molnen.

Fortsatte sedan till Oskarshamn. ”Agda” ledde oss så bra till rätt adress. Vår husbilsvän tog emot oss och visade var vi kunde parkera med husbilen. Sedan så gick vi och satte oss ute under markisen på altanen. Så mysigt.

Zacko hade en gosig och busig lekkamrat här. En liten livlig dansk-svensk gårdshund och vad dom höll igång. Att dom gillade varandra gick inte att ta fel på. Zacko var väldigt trött sedan.

Vi drack kallt gott kolsyrat vatten och kaffe. Åt hembakta blåbärsmuffins och jordgubbstårta som vi hade med oss. Det var gott. Satt och pratade i ett par timmar och hade det trevligt. Vi avhandlade husbilar, resor, övervintring söderut samt lite annat mellan liv och död.

Så småningom var det dags för oss att köra vidare. Kollade 2 parkeringsplatser där husbilar får stå, den ena gratis och den andra kostade en del. Ingen av dom ville vi parkera på. Alltså körde vi 3 mil tillbaka på E 22 för att komma till Timmernabben.

Där fanns en del husbilar och fler kom under kvällen.

Vi parkerade på en ledig plats och här kände vi oss hemma. Det kostar 130:-/inkl. el och toa och duschar är stängda därför var det 20:- billigare. Eftersom vi endast använder det vi har i husbilen är det inget som vi saknar.

På kvällen kom ställplatsvärden Lasse och tog upp betalningen som jag swishade över direkt. Så himla bekvämt.

I kväll blev det schnitzel från frysen samt råstekt potatis med vitlökssås.

Vet inte hur vi gör i morgon.

4 reaktioner till “Omväxlande och trevlig dag”

 1. Roligt att Zacko fick busa med vovvevän. Visste inte att de gjort ställplats vid Timmernabben men så trevligt. När vi hade husvagn och var med i caravanclub stod vi ett par gånger på deras camping där.
  Tror faktiskt att jag färjat därifrån till Öland för hundra år sedan.

  Ha det så gott !!!

  1. Ja dom hade verkligen kul.
   Ställplatsen här i gamla folkparken är verkligen bra.
   Carvanclubs camping finns så klart kvar.
   Färjat till Öland måste väl vara innan bron fanns? Den invigdes 1972. Är ju inte så där värst länge sedan, eller??

Kommentarer inaktiverade.