Lite på rull

2020-07-31

Lagom väder på morgonen vilket i dag betydde 17 plus, växlande molnighet och bara en svag vind.

Här finns det öppna fält.

Efter en stund kom vi fram till en gångstig med lite skog.

Kom fram till ett fint hus. Där vände vi och gick samma väg tillbaka.

När vi sedan var klara så började vi med att köra till City Gross och det tog bara två minuter. Hasse gick in dit för att köpa 2 räkmackor till oss.

Vi fortsatte sedan några mil och kom fram till Tranås. Där letade vi oss fram till småbåtshamnen. Var lite krångligt. Såg så trevligt ut och där skulle det finnas 4 platser för husbilar. Hittade inte dom. Zacko och jag gick en sväng för att kolla om dom möjligen låg lite avsides. Tyvärr så hittade vi inte några husbilsplatser. På parkeringarna här fanns det ingen möjlighet att parkera med en husbil. Möjligen om man hade en mycket kort husbil. Vi blev lite besvikna för det var väldigt fint här. Man kan inte alltid lita på ställplatskatalogen eller hbk. Men jag kommer att lägga in en rättelse på klubbsidan.

Vi körde vidare och nu kom vi ut på väg 134. En mycket vacker och trevlig väg.

En stund efter 12 kom vi fram till en liten ort som hette Asby. Nu var vi hungriga och kaffesugna. Hittade en parkering vid en kyrkogård. Nu smakade det jättegott med kaffe och macka.

Hasse gick en sväng och hittade detta trevliga skåp med böcker. Där var det fritt fram att ta en eller flera böcker och att lämna några. Hasse tog ett par böcker och lämnade ett par. Tänk så trevligt att man kan göra detta för att uppmuntra till mer läsning av böcker. Fanns också en del böcker på tyska.

Vi fortsatte sedan och körde genom en hel del trevliga små vackra samhällen.

Vi kom sedan fram till Kisa occh här finns det ställplatser för husbilar på två olika ställen. Körde först till den ena platsen och där var det 2 husbilar parkerade. Tyclte det var för mycket träd där. Vi körde till en andra platsen där man får parkera med husbil. Helt tomt.

Så här har vi parkerat. Inte ett träd och vi har en stor gräsmatta bakom husbilen.

Det finns en sopsortering här och det är ibland en strid ström av bilar som ska tömma sitt skräp. Vi tycker ju att det är roligt att ha något att titta på.

Eftermiddagen var varm och vi tyckte det var skönt när det blev lite svalare på kvällen.

Vi åt räkmackan på kvällen och den var så jättegod.

4 reaktioner till “Lite på rull”

  1. Tråkigt att ni inte hittade ställplatsen i Tranås, men den här verkar ju riktigt trevlig.
    Räkmacka blev jag sugen på nu men det är lite för varmt just nu att äta sådant. Vi kör med fyllda tomater istället och ris till som är bra för magen.
    Otroligt varmt här nu så vi håller oss inne i vårat svala hus.

    Ha det så gott !!!

Kommentarer inaktiverade.