Regnet har kommit i fatt oss

2020-07-27

Nu har det mulna och regniga vädret kommit i kapp oss och det var väntat. Inte så kallt ännu, 18 – 20 plus och nästan ingen vind.

Zacko och jag klarade oss utan regn på vår morgonpromenad.

Nästan helt tom liten småbåtshamn.

Valde i dag att gå på promenadvägar genom vackra, lummiga grönområde.

Finns en liten å som rinner genom stan.

Här kan man sitta och njuta av grönskan. Kanske kommer det någon liten båt någon gång.

Bild ifrån den andra tillfälliga ställplatsen.

Uteservering med mycket ”grön” utsikt.

Alla husbilar utom en körde iväg i dag. Vi blev också kvar, vi tog det så lugnt att halva dagen hade gått och då tyckte vi det var lika bra att bli kvar. Förbehåller oss rätten att precis när vi vill ändra oss.

Så fick vi nya grannar. En sån där ”dörr mot dörr”. Dessutom så parkerade den rätt så nära tyckte vi. Funderade på att vända på husbilen och backa in eller att ändra oss och ändå köra vidare. Men nej vi ville inte göra varken det ena eller det andra så vi stod kvar.

”Mytomanen” av Sofie Sarenbrant var lika bra som dom tidigare böckerna. Välskriven, spännande och med ett slut som ger förväntningar om nästa bok.

Baksidestext:

Efter en orienteringsdag i skolan hittas en pojke död i Ålstensskogen. Kroppen är illa tilltygad och värdesakerna försvunna. Misstankarna riktas mot ett ungdomsgäng som har knivrånat jämnåriga i Bromma.

Kriminalinspektör Emma Sköld måste lösa fallet innan mördaren slår till igen, men hon har en känsla av att det är något som inte stämmer. Och vad är det hennes kolleger döljer? Ibland är sanningen för svår att uttala.

Mytomanen, den åttonde boken i serien om den orädda kriminalinspektören Emma Sköld, utforskar teman som fördomar, utanförskap, klasskillnader och framför allt lögner. Vem kan du egentligen lita på? Samtidsdeckarens drottning Sofie Sarenbrant firar tio år som författare med en intrig som skulle kunna vara hämtad direkt från dagens löpsedlar.

Eftersom jag nu hade läst sista boken av mina lånade böcker så var det dags för att låna och ladda ner ett gäng nya. 3 på mitt lånekort och 3 på Hasses så har jag att läsa ett tag.

Det blev en del regnskurar under eftermiddagen och även lite åskoväder. Zacko brydde sig inte om åskan och det kändes så skönt. Undrar om det är för att han har börjat höra lite dåligt?

I kväll så blev det en maträtt med tunt skivad potatis, lök och falukorv. Gjorde en sås med grädde, crème fraiche, ketschup och senap samt lite salt och grovmalen peppar. Strödde på lite riven ost på toppen. Det smakade jättegott.

Om vi inte ändrar oss igen så fortsätter vi resan i morgon.

2 reaktioner till “Regnet har kommit i fatt oss”

  1. Ibland undrar jag varför folk nödvändigtvis måste ställa sig med dörren mot en annan okänd husbil. Jag hade nog på pin kiv satt våra hundar på lina utanför vår dörr och mig själv på en stol där, hur dåligt väder det än varit.
    Vet du att korven här nere är vansinnigt dyr. Det finns en motsvarighet till falukorv och den är dyrare än fläskfilé. Tråkigt för JR som blev sugen på korv stroganoff. Det blir kycklingsallad istället 🙂

    Ha det så gott !!!

    1. Skulle själv aldrig göra det om annat val finns.
      Då är ju korv rena lyxmaten hos er. Men kycklingsallad i värmen är också gott.

Kommentarer inaktiverade.