Här har vi varit förr

2020-07-26

Härligt solig morgon, 18 plus och lite lagom vind. Gick över till andra sidan av småbåtshamnen.

På andra sidan syns husbilarna.

Mycket gula blommor som lyser upp och förgyller häromkring.

Dags att köra och och vid halv elva så lättade vi. Vinkade till dom som var kvar och alla vinkade tillbaka.

Tänkte inte kör så långt i dag bara 13 km till Kungsör. Efter en del krångel med avstängda gator, enkelriktade gator och vägarbete så kom vi fram till ställplatsen. Där finns 6 platser och 3 var upptagna. Det var dom som låg längs med hamnen. Dom andra 3 skulle man backa/köra in på och dom var både för korta och för smala tyckte vi. Alltså krånglade vi oss ut ur stan igen.

Fortsatte sedan söderut. Efter en stund så blev det panik att stanna så vi körde in på en parkeringsficka. Det var mycket hög tid för kaffe och mackor. Utanför dörren var det så äckligt att jag inte tog ut Zacko.

Efter ytterligare några mil så kom vi fram till Vingåker och körde till ställplatsen där vi har stått några gånger tidigare. Där är det 6 platser med el och det är gratis. Stod 2 husbilar där. Vi körde in och parkerade men så fick vi för oss att köra och kolla på några andra parkeringar också.

Kom till en parkering med 5 platser för husbilar och där var tomt. Det är en parkering som finns bara i sommar. Skyltat med ”Hemester” och ett litet hjärta. Bra initiativ.

5 km utanför stan finns det en rastplats för husbilar. Där var det däremot fullt, inte av husbilar men av tradare.

Vi körde tillbaka till första platsen och parkerade. Den ena husbilen hade kört så nu kunde vi parkera nära elstolpen. Sedan så kom det en till som parkerade med sin bodelsdörr mot vår. Det gillar jag inte. Men det kommer troligen inte att bli väder i morgon att sitta ute i.

Gick en sväng med Zacko och även här finns det gula blommor av en annan sort.

Det ligger en pizzeria väldigt nära så det blev så att vi åt pizza ikväll. Smakade jättegott och vi blev lite för mätta, som vanligt.

Vi blir nog kvar här i morgon.

2 reaktioner till “Här har vi varit förr”

 1. Usch, så folk gör i naturen, tråkigt att se.
  Jag tycker inte heller om när någon ställer sig med bodelsdörren mot vår husbil. Men då vi haft tre stora hundar har JR alltid frågat om de haft hund och berättat om våra och då har problemet löst sig av att de ändrat plats eller bytt rent av.
  Pizza är inte helt fel och ibland är det skönt att slippa laga mat.

  Ha en fin tisdag !!!

  1. Kan aldrig förstå att folk bara slänger ut sitt skräp.
   Bra med stora hundar, dom inger en viss respekt.
   Mm, skönt att vara matlagningsbefriad.

Kommentarer inaktiverade.