Förflyttade oss några mil i dag

2020-07-21

Varierande molnighet, 15 plus och rätt så blåsigt. Valde en mindre stig ner mot sjön i dag.

Fanns lite mindre vågor.

Vacker utsikt.

Här leker vattnet mellan stenarna.

En nyanlagd allé på Roths ängar. Här planeras det för att bli en engelsk park. Verkar som projektet har tagit en paus, kanske p g a coronan.

En stund efter 10 så var vi klara för att köra vidare. Kom ut ur Ludvika och hamnade på Bergslagsdiagonalen. Här har vi kört några gånger och det är mycket fint här.

Kom fram till Grängesberg som vi passerade utan att stanna. Lite senare kom vi fram till Kopparberg. Körde och parkerade bakom ICA där det finns en stor parkering. Två platser var skyltade med husvagn och där var det bra lutning.

Vi parkerade mitt på plan, var ingen trängsel precis. Nu var det dags för kaffe och mackor. Men först gick jag en sväng med Zacko.

Här finns det ett pannkakshus där dom serverar holländska pannkakor. Vad är det för skillnad mot svenska? Dom här lägger man fyllning på och viker dubbla. Det är en variant, finns flera.

Denna gata går genom stan.

Liten marknad på torget. Hasse passade på att gå dit för att köpa en kartong med jordgubbar för 35:-. Dom var fina och smakade gott på eftermiddagen med lite mjölk och socker. Det var ett tag sedan som vi åt jordgubbar.

Härifrån var det inte långt till Hällefors och vi körde dit. Finns en liten trevlig parkering för husbilar här. Nu hade dom lag dit ett nytt lager med grova stenar och det kändes bra.

Ett litet kafé ligger bredvid här på andra sidan de stora gräsmattan. Till centrum är det inte långt och där finns det en del affärer.

Nu var det härligt sommarväder här med en bit över 20 plus, ingen blåst och solen sken ner över oss. Lite moln kom ibland och la sig framför solen.

Men sedan helt plötsligt så var det mörka moln här med regn i. Det släppte dom ner över oss i häftiga skurar i några omgångar. Nu blev det betydligt svalare.

När det var uppehåll så gick Zacko och jag en sväng. Här står det en dam i hallonsnåren och plockar hallon för fullt. Ja, vad plockar man annars i hallonbuskar.

Så här ser det ut vid kaféet.

Tror nog att vi blir kvar här i morgon.

Stekt urbenade kycklinglår och kokt ris med thaisås blev det till middag i kväll, smakade bra.

2 reaktioner till “Förflyttade oss några mil i dag”

 1. Lite oroligt väder ni fått nu. Men å andra sidan är det väldigt grönt och fint. Här är det snustorrt och gräsmattan har tagit semester tror jag.
  Det där med att stå i höga hallonsnår har jag lite svårt med då jag har en enorm ormskräck. Hällefors var min syster till med missionskyrkan. Tror inte det var för att hon var religiös eller så, utan mer för att det var en del pojkar som var med i gruppen.

  Vi har hört åskan på håll idag, men det var allt. Det regnade uppe i de riktiga bergsbyarna 🙂

  Ha det så fint!!!

  1. Vädret är lite hit och dit men mestadels rätt så bra.
   Ormskräcken delar jag med dig.
   Ingen åska här i dag.

Kommentarer inaktiverade.